Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri a Balatonalmádi DLSB-b...

Megéri a Balatonalmádi DLSB-b mennem? 5 óra lenne tömegközlekedéssel míg odaérek.

Figyelt kérdés

Szóval kolis lennék mindenképp. Elsőnek a Budapesti Apáczait jelölöm (ott is kolis lennék de ide csak 2 óra az út)

Ha nem rontok el valamit nagyon a felvételin akkor fel is vesznek ide (kb magyar 42, matek 48)

De azért meg kéne jelölni más sulikat is és tetszenek a kéttannyelvűek. Ugy hallottam hogy a legjobb az a Balatonalmádi DLSB. Megérné nekem? Nehéz bekerülni?

Összehasonlítható az ELTE Apáczaival? Amúgy reálos vagyok, de mindenképp jó lenne két felsőfokúval elhagyni a középiskolát. Szóval mit javasoltok? 14/l

2018. jan. 14. 10:28
 1/10 tl123 válasza:
25%
Csak a puszta számok alapján nem éri meg odamenned. 5 óra út oda vissza, ha haza akarnál látogatni, ennyit biztos nem tudsz majd magadnak megengedni.A pontszámaidból itélve reálos vagy, szerintem akkor nem kéne egy tisztán nyelvi suliba menned. Mellesleg az Apáczai előkelőbb helyen van a rangsorban.
2018. jan. 14. 13:23
 2/10 anonim ***** válasza:
40%

Szia!

Én inkább az Apáczait tudnám ajánlani, mert nagyon jó reáltárgyakból és nyelvekből sem utolsó. Másrészt, mint írtad közelebb is van és a hétvégi beutazásnál nagyon számít az a 3 órányi különbség.

Annó én is néztem a DLSB-t, de kollégiumba kevés a férőhely és nehéz bekerülni, míg az Apáczai kollégiumában külsősöknek is simán jut hely, az itt tanulókat automatikusan felveszik. Ahogy láttam, a DLSB kollégiuma nincs túl jól felszerelve, míg az Apáczaié teljesen élhető és a szobák is nagyobbak.

De igazából mégiscsak különböző iskolatípusokról beszélünk, és ha mindenképpen kéttannyelvűt akarsz(ami tapasztalatból tudás szinten nem olyan erős, lassabb a haladás) akkor a DLSB a legjobb választás.

Remélem segítettem, ha van kérdésed esetleg, nyugodtan írj privátot!

2018. jan. 15. 14:56
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

#2, annak nehéz a koliba bekerülni, aki közel lakik. Nem annak, akinek 5 óra az út. :D Én 15 km-ről első évben nem kerültem be, másodikban már volt hely.

Kérdező, egyáltalán nem nehéz bekerülni. Én felvételi 85 ponttal 10. voltam első listán.

Apáczairól nem tudok mit mondani, de itt jó a matek és angolul egyáltalán nem nehezebb 0. után.

És nemtom 2-es mi alapján mondja, hogy lassabban haladunk, mert pont ugyanaz a tananyag, mint minden más giminek és ugyanúgy is haladunk vele, csak nem magyarul, de attól még ugyanazt vesszük, amit kell... Az persze számít, hogy 5 év a suli és nem 4, de 0. után ugyanúgy haladunk kb.

A két felsőfokúról annyit, hogy második nyelvből azért nem mindegy, mit választasz, ha felsőfokút akarsz abból is.

2018. jan. 15. 17:52
 4/10 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat. Elsonek mindenkepp az Apaczait jelolom.

#3 angol az első nyelvem és német lenne a második. Lehetne mindkettőből felsőfokúm?

2018. jan. 15. 18:12
 5/10 anonim ***** válasza:
44%

2es vagyok,

Pusztán azt akartam mondani h idegen nyelven amit ott elsajátítotok tudást, az szakmai értelemben nem feltétlenül ugyanannyi idegen nyelven mint egy tagozatos osztályban pl matekból, fizikából. Ezzel nem akartam senkit megbántani, az tény h ugyanazon tananyagot kell venni. Viszont mondjuk integrálni, deriválni nagyobb esélye van h megtanul az apáczaiban. Viszont 3as, amikor én felvételiztem a DLSB-be, nekem azt mondták h kollégiumba pontszám alapján vesznek fel, és a távolság nem feltétlenül számít ha meghaladja a 2 órát(tehát nem lakik a közelben). Természetesen nem a helybeli lakosokra gondoltam, mivel a kérdező sem ott lakik a szomszédban.

Amúgy kérdező én is ezen a problémán őrlődtem, nekem is az Apáczai volt az első és nem bántam meg.

De még mindig fenntartom az álláspontom, hogy ha mindenképp kéttannyelvűt akarsz, (mert mondjuk külföldre mennél egyetemre) és jóljön a plusz 1 év tömény angol, akkor a DLSB jobb. Ezt csak te tudod eldönteni

2018. jan. 15. 19:45
 6/10 anonim ***** válasza:
60%

Persze, hogy nem ugyanannyi, mert ez nyelvtagozat, nem matek.

A kollégiumba elsősorban távolság, aztán egyéb szociális tényezők alapján vesznek fel, SEMMI köze nincsen a pontszámokhoz.

Valószínűleg mérlegelni kell, hogy az angol, vagy a reál tárgyak a fontosabbak, mert a kettő nem megy egyszerre. Mondjuk én fenntartom, hogy jó a matek itt is.

2018. jan. 15. 20:09
 7/10 A kérdező kommentje:
Hat eddig a BMEn akartam tovabb tanulni. Mernok szeretnek lenni. De mostansag gondolkodok Norvegian illetve Hollandian is
2018. jan. 15. 22:11
 8/10 anonim ***** válasza:
32%
Amnyi jó suli van Budapesten az Apáczain kívül, miért utaznál 5 órát haza minden hétvégén meg vissza? Ha angol kéttan akkor menj a Karinthyba nagyon jó iskola és lehet matek specializáciot választani. Itt angol és német kéttan is van. Nem kéttanos, de nagyon jó a Szent László Gimnázium matek-angol tagozata. De ilyen felvételivel mehetsz Eötvösbe, Fazekasba, Szent Istvánba. Fazekasból ismerősünk két felsőfokúval jött ki, angol-német. Városmajori Gimnázium is szuper. Ne utazz 5 órát.
2018. jan. 16. 20:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Végül melyikbe

mentél ?

2018. júl. 5. 15:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Fazekas ?
2018. júl. 5. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!