Pannon Egyetemen (Veszprém) is iratnak beugrót zh-k, vizsgák előtt?
Mindenhol létezik a beugró, ennek pedig egyszerü oka van:
100-ból egészen biztosan lesz 10-20 tanuló, aki tanulni elfelejt, viszont másnaposan azért betántorog a ZH-ra, megnézni a feladatokat. Ilyenkor azért a biztonság kedvéért teleírja a lapot, hiszen mit veszíthet vele - semmit, ha sikerül megvan a kettes.
Na ezeket a ZH-kat a világon sehol senkinek nem lesz kedve végigolvasni, teljes mértékben meggyözödni a hallgató inkompetenciájáról.
A legtöbb tárgynál nincs beugró GTK-n. Vállgazdból van, ott 5 fogalom van a beugróban és abból minimum 3-at kell tudni. Ha kb jót írsz elfogadják. Matekból 2 ZH van, az elsőn 3 deriválás a beugró, a másodikan 2 integrálás és egy deriválás, mindkettőn 3-ból 2 számítást hibátlanul meg kell oldani, ezt nagyon szigorúan veszik. Számvitelnél az elméletből 50%-ot el kell érni, hogy megnézzék a gyakorlatot különben automatikus bukás. Mg még néhány van szaktól függően, de úgy emlékszem csak ezek amik mindenkit érintenek.
A többi karon nem tudom hogy van, de vannak tárgyak amiknél a vizsga sokkal nehezebb, mint mondjuk a vállgazd beugróval. Nem feltétlen kell tartani a beugrótól.
Szerintem megéri, én szerettem itt tanulni, most fejeztem be az egyetemet. Volt pár dolog amit kevésbé szerettem (néhány óra meg tanár), de összességében jó volt itt. Már fel is vett a cég ahol a szakmai gyakorlatot csináltam, szóval nekem az elhelyezkedéssel se volt gondom.
Mérnökin elég sok beugró van. Álltalában több tv-ból elkell érned egy bizonyos szintet, hogy elmehess vizsgázni, szóval, hogy meg legyen az aláírásod és a vizsgán még van egy beugró, aminek főleg hibátlanra kell sikerülnie(nem mindig), hogy egyáltalán tovább nézzék, hogy mit írtál. De persze van ahol évközi jegy van, kettő vagy három zh-ból. Van, ahol nincs zh, de van beugró a vizsgán, van, ahol kell gyakorlati jegy is és vizsga jegy is, elég változó, de jellemző, hogy több lépcsős a dolog és nen kapsz valami könnyen jegyet egy tárgyból, szóval rendesen kell érte küzdeni. Laboron még az egyesért is meg kellett dolgozni. :D
A mérnöki húzós, nagyon, lelkileg is megvisel, de ha szívesen csinálod és szereted, akkor megéri, egyszer kamatozni fog.
Vegyészmérnök hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!