Lenne esélyem gimnáziumba?
Figyelt kérdés
8.-os vagyok, az átlagom 3,8. Matematikából sajnos kettes vagyok(nem fogom a tanárra de elég kegyetlen) míg irodalomból töriből ötösöm lesz, a többi tantárgyból pedig kb. négyes vagyok. A központi felvételit várhatóan 60-70 pontra írom. Sokan azt mondják, hogy ilyen tanulmányi eredményekkel nem gimibe kéne mennem, de én ragaszkodom ehhez, és biztos vagyok benne, hogy az átlagomhoz hozzájárul az, hogy egy elég neves általánosba járok.(Budapesten) Szeretném megpróbálni a Móriczot és többek közt a Telekit. Lenne esélyem? Ezekbe az iskolákba mennyi pont kell?#esély #középiskola #gimnázium #felvételi #pont #Teleki Blanka Gimnázium #központi #Móricz Zsigmond Gimnázium
2018. jan. 10. 14:36
1/7 anonim válasza:
Két éve az ismerősöm 53 pontos központival kb hasonló átlaggal bekerült a Telekibe biológi? tagozatra.
2/7 anonim válasza:
hát figyelj nincs mit vesztened de azért elit gimire ne számits .én is idén felvételizek és már nagyon izgulok
3/7 anonim válasza:
Csodák mindig történnek, de én nem fűznék sok reményt hozzá
4/7 anonim válasza:
Van esélyed a Móriczba de csak töri szakra és oda is csak akkor hogyha szóban nagyon erős és magabiztos vagy(a szóbeli miatt fontos). Én 42 pontot fogok vinni , 42 pontos magyart és 35 pontos matekot szoktam írni (ez kb 120 pont) és csak azért nem félek mert szóban nagyon erős vagyok !
5/7 anonim válasza:
Én Móriczos vagyok, és tavaly óta eléggé megszigorították a gimibe a felvételit. De ha tudnál egy jó írásbelit összehozni, mondjuk 70 pont felettit, és a szóbeli is jól sikerülne, akkor van esélyed, mert ezek a fontosak. Még van pár napod az írásbelire készülni, szerintem szánd rá még ezt a pár napot, és a szóbelire pedig tényleg készülj fel alaposan. Ez a két vizsga sokkal többet jelent a felvételin, mint a hozott pontjaid.
6/7 anonim válasza:
Mindenképp próbáld meg a gimit, hiszen semmi vesztenivalód. De azért persze a két vágyott gimi mögé írj be gyengébb gimiket és szakgimiket is, hogy legyen mentő sulid, mert azért a matek kettes miatt semmi sem biztos és még a központit sem írtátok meg. Az a jó ebben a rendszerben, hogy sok iskolát meg lehet jelölni, így minden kockázat nélkül lehet az elejére olyan sulikat írni, ami nem biztos, de hátha sikerül.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sikerült bejutnom egy viszonylag jó gimibe, 62 pontos központival. :)
2018. júl. 17. 23:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!