Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van-e így esélyem bejutni a...

Van-e így esélyem bejutni a budapesti Szent László Gimnáziumba?

Figyelt kérdés

Biológia-kémia tagozatra szeretnék járni, mivel mindkettő tantárgy nagyon érdekel, valamint orvos szeretnék lenni. Biológiával nincsen baj, és a kémiával sem lenne, ha tudnék számolásokat végezni.

Igen, tudom, nagyon ciki, értem az összefüggéseket a kémiában, nem magolok, csak úgy ragad rám, a számolás mégsem megy...Szegény tanárnőm már jó három hete bombáz számolási feladatokkal, most már kezdem kapiskálni, de egy-egy nehezebb feladatnál azt sem tudom, mi merre hány méter, ez pedig nagyon elszomorít. Tényleg gyakorlok, oldok feladatokat, mindhiába, emiatt pedig nagyon el vagyok keseredve. Matekból sem vagyok túl jó, általában hármas dolgozatokat írok, a tanár pedig kegyelemből megadja a négyest. Nagyon félek, hogy vagy nem vesznek fel, vagy ha valamilyen csoda folytán mégis ott kezdhetném az új tanévet, nem bírnám a tempót. :(

Milyen eszközökkel érhetnék el javulást a számolások terén, mit kellene ahhoz tennem, hogy menjenek?

2017. okt. 19. 19:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én is nyolcadikos vagyok, és én is a Szent Lászlóba felvételizem, magyar-olasz szakra. Ha a számolási feladatok nem mennek, akkor azt tudom tanácsolni, hogy folyamatosan gyakorold, inkább ezt, mimt az elméletet, de azért azokat se hanyagold el. Tehát tényleg, gyakorolj nagyon sokat,és ne add fel.

Ha minden jól megy, jövő tanévben találkozunk😂😂 Sok szerencsét!😘😘

2017. okt. 22. 15:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem bejutni sincs sok esélyed, de bent maradni még nehezebb lesz, ha bejutsz, ne haragudj. Persze addig még sokat fejlődhetsz, de a matek 3-as is aggasztó, mert matekból kell központit írni. Szent Lászlóhoz tuti 75-80 pontos központi kell.
2017. okt. 22. 22:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Vannak más suliknak is természettudományi tagozatai, ahová jobb eséllyel bejutsz, de a bent maradás ott is kűzdelmes lehet, mert a kémia nagy része a számítások. Nézd meg a Teleki Blanka Gimnáziumot, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumot, Leövey Klára Gimnáziumot. Ezek közepesen erős sulik. Gyengébb suliban is van biológia tagozat pl Széchenyi Gimnázium, de onnan nem tudom az orvosi mennyire esélyes, bár rajtad múlik minden.
2017. okt. 22. 22:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Színyei Merse Pál Gimnáziumot is nézd meg még
2017. okt. 22. 22:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a suli ajánlásokat. :) Mindet megnézem, és tényleg gyakorlok. :)

Igen, tudom, hogy nagyon húzós már az is, hogy felvegyenek, és bent maradni még nehezebb, de megteszek minden tőlem telhetőt azért, hogy odajárhassak. Ha minden igaz, a legutóbbi matek TZ-m erős ötös lett. :) Gondolom, azért fejlődőképes vagyok. Meg igazából értem a matekot, a logikai-számítási feladatokban nagyon jó vagyok, csak a mértan-geometria-algebra részére kell ráfeküdnöm. :) Kémiából meg nem vettük elég alaposan a számításokat hetedikben sajna, mert nem volt rá idő, csak az maradt meg belőle, hogy tömegszázalék = oldott anyag tömege per oldat tömege. Most ugyan kezdem már kapiskálni a számításokat, csak nem tudom, hogy be tudom-e hozni a lemaradásomat ilyen téren, ennyi idő alatt. :(

#1 válaszoló, nagyon sok sikert kívánok neked, remélem, bejutsz a magyar-olasz tagozatra. :)

2017. okt. 23. 13:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Készülj sokat, elsőnek írd be a Szent Lászlót, utána meg a többit olyan sorrendben ahogy szimpatikus. Bármelyikből elérheted a céljaidat ha igazán akarod😉
2017. okt. 23. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!