Gépészmérnök/villamosmérnök/közlekedés-jármű?
Februárig le kell adnom a felvételit.
Nem mondom, hogy matek zseni vagyok, de az eszem megvan hozzá, de a trehányság miatt idén kezdtem éledezni a középiskolai nyaralásból.
Szeretem a matekot, meg nagyon leköt, fizikából a villamosság is érdekel, de valahogy a mechanikát nagyon át tudom látni. Világ életemben 5-ös voltam fizikából úgy, hogy nem tanultam, matekból inkább 4-es, lustaság miatt. ÉS, tudom hogy elkerülhetetlen de az informatikát rühellem. Gondolkodni papíron ceruzával szeretek. Melyik szakot ajánlanátok nekem? Amúgy autó őrült vagyok. Mindenki a villamosmérnökire győzköd az elektromos autózás, elektronika stb fejlődése miatt stb, de valahogy úgy érzem túl uncsi lenne nekem a sok infó miatt, meg olyan rábeszéltnek érzem magam. Továbbá igaz, hogy a jármű-közlekedés nem olyan komoly diploma mint a gépész/villamosmérnöki? Emelt fizika érettségit ajánljátok, nem hinném, hogy meg tudnék rajta bukni. Nyilván nem ez alapján döntök, de lojálisok iránymutatását nagy köszönettel meghallgatom.
18/F
Az elektromos autózás miatt villamosmérnöknek hülyeség, mert a villamosmérnökök 99.99%-nak semmi köze hozzá. Ettől persze érdekes lehet, de ne ez alapján válassz.
A gépészmérnök és a villamosmérnök is jó szakma (utóbbi vagyok én is), és nem kell a legjobbnak lenned, hogy jó fizetés kapj. Ha nagyon jó vagyok akkor akár k* sokat is kereshetsz. Plusz a mérnökség az mérnökséig itthon is, az usa-ban is, angliában is stb, vagyis nem gond a külföld sem.
Viszont azzal az allűröddel, hogy "gondolkodni papíron ceruzával szeretek", azzal számolj le, mert nem fog működni.
A járműmérnökit én nem ajánlom. Akkor már inkább gépész. Info mindenhol van. Szivatni is mindenhol fognak, ebbe sajnos bele kell törődni.
Ha mind érdekel, akkor a villamosmérnöki szerteágazóbb az elektronikus világban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!