Melyiket célszerűbb választani a lentiek közül?
Mindjárt itt a felvételi, és azon gondolkozok, hogy melyik érdemesebb választani ezek közül:
-Trefort János SZKI kéttannyelvű informatika szak
előnyök: Emelt szintű angol nyelvvizsgát kötelező
letenni, és egy középfokú németet
hátrány: Inkább hardware-es iskola (De azért van
programozás is)
-Petrik Lajos SZKI emelt szintű informatika szak
előnyök: Programozást tanítják legfőképp C#, Java stb.. (de azért egy kis hardware-t is)
hátrányok: Csak közép fokú angol nyelvvizsgát lehet szerezni (nem tudom lehet- e felsőfokút is), német nyelvvizsgát lehet tenni ugyanúgy szakkörökön lehet megtanulni
Nagyon érdekel az informatika, programozóként szeretnék majd elhelyezkedni.
Tudom, hogy az angol alap az informatikában, viszont a programozást nehezebb megtanulni.
(Petrikben is gyakran angolul tanulnak informatikát, Trefortban pedig majdnem minden tantárgyat)
Ez egy nagyon nehéz kérdés nekem, ezért is írok ide.
UI: Aki jobban ráér megnézné a Petrik órarendjét, és leírná mi a véleménye?
link: [link]
az osztályokból pedig ezek: 9D (ezt tanuljuk az 1 év után)
10D
11D
12D
1/13S, P
1/14S, P
A válaszokat előre is köszi
Petrikes vegyészként írom, hogy szerintem a petrikben jobban megéri informatikát tanulni mint a trefortban ahova az öcsém jár.Ahogy említetted a trefort sokkal inkább hardveres dolog. Illetve idén két informatikus osztály indult, a 9.ny is informatikus osztály,nyelvi előkészítős, nem tudom a te évfolyamodban is indul e ilyen osztály. Illetve a kimeneteli szinttel sem vagyok tisztában. Amit én látok hogy öcsém nem sok idegen nyelvet tanul, a petrikben a németet bár külön órán tanítják, de abból nem fogsz tudni nyelvvizsgát tenni, mert annak a színvonala nem annyira jó, az angollal simán fogsz tudni boldogulni. Az 1/13 S, 2/14S technikusi osztályok, érettségi után járnak oda emberek. Külső iskolákból is.
Még a neumannban jó a programozás oktatás.
"Petrikben is gyakran angolul tanulnak informatikát, Trefortban pedig majdnem minden tantárgyat"
Hehe, kis naiv... :D (nem akarlak megsérteni, csak nem tudhatod, hogy mi vár rád, ha a Trefortba mész) Egy végzős, kéttannyelvűs Trefortos beszámolóját olvashatod az alábbiakban.
5 éve én is hasonló okokból választottam az iskolát, mint amiket te leírtál. Mondjuk nekem már alapból nem nagyon kellett tanulnom az angolt, mivel penge vagyok belőle már kb. 12 éve, de azért jó lett volna némi extra szókincsre is szert tenni más tantárgyak útján. Nos, a következőképp néz ki a dolog:
- Matek elejétől a végéig angolul volt tartva pár hónap (tanárváltás volt) kivételével, szóval az még tűrhető.
- Töriből 9-10. osztályban az egyetemes törit angolul tanultuk, a magyart magyarul, 11.-ben az egészet magyarul tanultuk, idén pedig össze-vissza, ahogy éppen a tanár kedve tartja. Összességében egy katyvasz az egész, ráadásul angolul tervezek érettségizni belőle. Vicces lesz. :D
- Fizika, amit még elvileg angolul kéne tanítani... Mit is mondhatnék róla? :'D Egy normális fizikaóránk nem volt az elmúlt években, ráadásul 12. óta hivatalosan nincs ilyen óránk, bár talán jobb is, hogy azt a heti 1-2 semmit megspórolják nekünk... (khmm... infós suli)
- A magyar angoltanárokra nincs panaszom, viszont a normális anyanyelvi angoltanárokat felejtsd el... 2-höz volt eddig szerencsém, (férj és feleség) náluk idiótább embereket szerintem még nem hordott a hátán az univerzum. Szerencsére hazamentek már, de a maradék 1 se jobb elvileg.
- A szakmai résszel nincs különösebb problémám, viszont az felháborító, hogy az emelt érettségire még csak egy fakt formájában sem készítenek fel. WHAT???? Így nekem kell rá önállóan felkészülnöm, különben nem lesz ebből egyetem. :/
Most hirtelen ennyit tudok írni, meg fáradt is vagyok, de ha ezek után (xD) még valamire kíváncsi vagy, nyugodtan dobj egy privátot. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!