Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy kezdjek neki? Majdnem 10...

Hogy kezdjek neki? Majdnem 10 eve hogy erettsegiztem es most jutottam el odaig hogy egytemre szeretnek jarni, de csak levelezoire mert dolgoznom kell mellette.

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy milyen szakra jelentkezzek,ill.ha meg ebben az evben szeretnek kezdeni akkor meddig kell jelentkezni,vagy pedig nem lehet januartol iskolat kezdeni?
2010. jún. 3. 15:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

ha idén szeptemberben szeretnél kezdeni, akkor már csak pótfelvételin jelentkezhetsz, augusztusban. februári kezdéshez pedig keresztféléves szakra lehet jelentkezni. de mindkét esetben kevesebb szakra lehet jelentkezni, mint a normális felvételi eljárás esetén.

mik az érdeklődési köreid? mit dolgozol? rengeteg szak van, van miből választani...

2010. jún. 3. 15:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Hol tudok utanna nezni milyen szakok vannak? Mit jelent a keresztfelev?
2010. jún. 3. 15:36
 3/8 anonim ***** válasza:

A keresztfélév azt jelenti, hogy a tanév nem szeptembertől júniusig tart, hanem februártól decembreig.

Szakokról itt tudsz tájékozódni:

[link]

2010. jún. 3. 15:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen az érettségi eredményed, de első körben számold ki a pontjaidat a pont kalkulátorral!

Valószínű hogy érettségizned kell majd valamiből így is úgyis, mivel azóta már sokkal többféle tárgyból lehet, és ezt meg is követelik, hogy meglegyen a fősulikon, egyetemeken (pl hiába van meg a pontod a vegyészmérnökire, ha nincs meg kémiából az érettségi vizsgád akkor sütheted, mert az követelmény oda)

Az októberi érettségire meg asszem júliusig vagy augusztusig lehet jelentkezni az Oktatási hivatalnál..

Ez mindenképpen az első lépés, ha februárig be akarod adni valahova a jelentkezésed!

Ha valamit elszalasztasz, várhatsz egy évet..

2010. jún. 3. 15:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként meg nem jól közelíted meg.

Ne annak nézz utánan milyen szakok vannak, mert eltévedsz az erdőben!

Rengeteg olyan szak van ugyanis ami marha jól hangzik csak az életben nem ér semmit!!

Első körben nézzél álláshirdetéseket!! (pl a diplomás állásportálokon)

Választ ki milyen terület érdekel, mi az ami szerinted jövőképes, és amivel lehet keresni, és nem csak egy trend ami 3 év múlva már sehol sem lesz, vagy dunát lehet vele rekeszteni (pl tanár, meg diplomás nővér)!!!

Aztán derítsd ki, hogy ehhez milyen irányú végzettség kell, és ha ezek megvannak akkor arra a szakra jelentkezz, és azt végezd el!!

2010. jún. 3. 15:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én 98-ban érettségiztem és 2008-ban család munka mellett találtam ki, hogy csak megpróbálom én is. Levelező, 3 éves. Az érettségim miatt sem jelentkeztem hamarabb, mert arra sajnos fiatal fejjel nem készültem így siralmas lett, éppen hogy meglett anno. pedig valamikor jótanuló voltam és mindig azt hallgattam, hogy jó eszem van, miért nem tanultam rá és miért nem megyek tovább.stb. De idősebbként már be kell lássam, hogy korábban kellett volna lépnem. Amúgy nem bántam meg, hogy jelentkeztem és felvettek, igyekszem nagyon. Nem mondom, hogy kitűnő vagyok, de az elején lehetek :-) Bár legtöbbször csak éjjelente bírok tanulni a gyerekek mellett. és a négy félév alatt egyszer már pótvizsgáztam is. De ha azt nézem, hogy sokan munka nélkül, szülői házban, gyerekmentesen többször ahhoz képest elég jó vagyok. A szigorlatoktól féltem a legjobban, de nagyon ügyesen szóbeliztem és azokra jelest kaptam.

Szóval ha van elképzelésed és megértél rá, soha nem késő. :-)

2010. jún. 3. 16:36
 7/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolso valaszolo. Mit tanultal levelezoin?
2010. jún. 3. 16:53
 8/8 anonim ***** válasza:
sok lehetőség van,had és biztonságtechnikai (ez mondjuk 3 és fél év), igazságügyi ügyintéző (bíróságon és ügyészségen illetve sok más helyen is jó!), munkaügyi és TB szak, hu és még sok más. Mondjuk inkább jogi tárgyak, de szinte csak az. nem mondom hogy könnyű, de meg lehet csinálni. (alkotmányjog, büntetőjog, munkajog, polgári jog, büntetőeljárásjog, társasági és cégjog, alkotmánytörténet,közigazgatásjog meg sok-sok más..)Felvi tájékoztatót megvettük és a munkahellyel közösen keresgéltünk és jó páran jelenkeztünk. Illetve a férjecském is :-)Családi vállalkozás :-) remélem haszna is lesz, terveink vannak, úgy néz ki lehetőség is adódik majd, hát remélem összejön minden. Ha sikerül jobb helyre kerülni akkor azért anyagilag nem mindegy.
2010. jún. 3. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!