Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen a Selye J. Egyetem...

Dr.Med.Vet. kérdése:

Milyen a Selye J. Egyetem tanítóképző szak?

Figyelt kérdés
Jár valaki oda? Mi a vélemény a szakról?

2017. dec. 7. 17:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A tanulmányi Osztály és a HÖK véleménye nem érdekes. Ők ugyanis hivatalból csak a szépet fogják írni és mondani.
2017. dec. 16. 14:38
 12/22 anonim válasza:
30%

Szia

Válassz mást

Ha tanulni is akarsz, nem csak X évet elhúzni még munka előtt.

2017. dec. 19. 18:14
 13/22 anonim ***** válasza:
82%
Hat, szlovakiaban azt az egyetemet lenezik erosen. Akik jo tanulok es jo fejuek, nem oda mennek. Bar a mmhelyi magyarok vedik, mert ez az egyetlen magyar egyetemunk (foiskolank is). De attol meg nem jo. Aki meghallja hogy Selye, az csak tellint egyet. Nagyon sok munkaado alapbol meg se hallgat, ha meglattja az eletrajzban hogy Selye. Jol irtak elottem, az csak buli es pia. Tomatva, visszafele olvasva megcsinalod. De mivel munkaerohiany van erosen Szlovakiaban, magyar nyelvu alap es kozepsuliba felvesznek tanarnak. Na jo, kozepbe mar nehezebben, de alapba biztos. De nem te leszel a legtobbre meltatott tanar.
2018. jan. 3. 23:13
 14/22 A kérdező kommentje:
A kommentelők közül őszintén ki járt az egyetemre? Buli,pia? És hol nem az megy? Én meg úgy gondolom, hogy aki okos, az mindenhol az lesz, és én oda fogok menni, mert eszem ágában sincs messzire utazni. Aztán meg.. nem leszek megbecsült tanár? Csak mert ott tanultam? Hát irtó okos vagy te is, ha ez alapján ítélsz. Aki arra született, hogy tanár legyen, az jó is lesz. Érdekes, hogy az én alapiskolámba régen az egyetlen normális tanárnő a selyére járt... És mostmár csak olyan írjon, aki oda járt, köszönöm.
2018. jan. 4. 16:49
 15/22 anonim ***** válasza:
69%

Ha nem hiszel senki véleményének, akkor minek írod ki a kérdést? Addig fogsz itt hisztizni, míg valaki le nem írja azt a választ, amit ovlasni akarsz, vagy mi?

4 haverom oda járt + 2 rokon. Elso kezbol tudom az informáciot. De igazad, nem jártam oda, csak 6an mondták, akik oda jártak.

2018. jan. 4. 22:32
 16/22 anonim ***** válasza:
82%
Elsőéves felvidéki egyetemista vagyok. Akik véleményt írtak, azoknak igenis igazuk volt. Ismerek selyéseket- vannak, akik a nem éppen jó átlaguk miatt mentek oda, mert azt úgyis elvégzik, és vannak, akik igenis becsülettel tanulnak, h sokra vihessék. Ez tőled függ. A Selye nem színvonalas, ha szóba kerül, tényleg csak a szemünket forgatjuk. Jó tanuló voltam gimiben, ezért mentem a Comenius Egyetemre, bár szlovák, de a legerősebb itt nálunk (a Műszaki mellett). Akik féltek a szlovák nyelvtől, azok tőlünk (magyar gimiből) Pestre mentek tanulni, eszük ágában sem volt a Selyét választani. De ismétlem: ha szeretnél, menj oda. Látszik, h szereted azt az iskolát, és ha így van ez a választott szakoddal is, attól még lehetsz ténylegesen jó tanár, ha odajársz is. Rajtad áll, mennyi munkát fektetsz az egyetemi éveidbe. Csak majd többet kell önállóan gürizned pl. egy Comeniusossal szemben, mert amit neki tanítanak, azt neked lehet, h magadnak kell pótolnod.
2018. jan. 5. 08:59
 17/22 anonim válasza:
65%

Az előttem válaszolókhoz csak annyit fűznék hogy:

1. Aki nem jár be órára azt kidobják, mert tanári szakon szigorúan veszik a bejárást mert én is azon vagyok.

2. Sok embert felvesznek igen akiknek a 60% ki is esik. Azért esik mert nem tudja az elvárt szintet teljesíteni amit megkövetelnek. A biológia és a töri képzés kemény nagyon. 3 év alatt a két szakomon együtt 50 embertől köszöntem el.Aki tojik az egészre az egy max két tölt ott el.

3. Magyarországról azért jönnek át sokan mert nem sok mindenkinek van esélye államitámosra bekerülni és sajnos sok család nem tud megengedni magának 200 ezer forintot egy félévre a gyerekének.

Tökéletesen el lehet helyezkedni a Selyés diplomával határon innen és túl! Tanári a szakon az elhelyezkedési statisztika 85%...

Örülök, hogy vannak azért olyan családok akik megengedhetik maguknak, hogy pestre járjon a csemetéjük :)

Kedves kérdező neked pedig annyit tudok csak tanácsolni, hogy február közepe felé lesz nyílt nap. Látogass el és ott tudnak válaszolni a kérdéseidre :)

2018. jan. 9. 22:25
 18/22 anonim ***** válasza:
" én oda fogok menni, mert eszem ágában sincs messzire utazni." Nagyszerű. Ha eldöntötted akkor minek tetted fel itt a kérdést? Oda mész és meglátod.
2018. jan. 12. 16:47
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Egy félévet jártam a Selyére töri-magyar tanári szakra, aztán váltottam az ELTE-re. Életem legjobb döntése van.

Sokkal keményebb és szigorúbb. Mondjuk a történelmi kutatások itt hatékonyabbak, a legnagyobb nevek tanítanak (sokkal több tanárválasztási lehetőséged van, bár leborulok pl: Pukánszky Béla munkássága előtt). Szerintem jobb, hogy a 12 féléves képzésben kötelező a latin, ami ismét esély egy nyelvvizsgára. Mitől lesz egy ELTE-s jobb tanár, mint egy Selyés? Jó kérdés. Igazából nagyobb esély van csak.

Nálunk több olyan vizsga van, amely megszűri a népet. A történelemnél a részmodul- és modulzárók, magyarból az anyanyelvi kritériumvizsga, a rövid gyakorlatokat van lehetőség Budapest legjobb gimnáziumaiban elvégezni. Hogyha becsülettel végigtanulod ezt a szakot (nem, nincs olyan sok pia stb., mert egy félévben 12-17 vizsga van, hogyha mindent felveszel), szinte biztos állással jössz ki az egyetemről.

Én miért váltottam? Úgy éreztem, az, hogy mondjuk a PhD-re mehessek egy olyan tanárhoz, aki a témája legnevesebb képviselője az országban, megér annyit, hogy 100 percet utazzak az egyetemig Tatabányáról (régen Komáromba, a gimimhez is utaztam 70-et). Egyébként nekem is van olyan szaktársam, aki a Felvidékről jött hozzánk és simán tud élni a kollégium lehetőségével, mert az az ilyen esetek 90%-ban biztosítva van.

Nem leszólni akarom a Selyét. Nagy előnye, hogy lehetőséget biztosít a felvidékieknek (bár annyi támogatást kapnak egy magyarországi egyetemen, hogy simán megéri nekik itt is tanulni akár) és nincs gyakorlatilag felvételi. Ugyanakkor nem érzem túl kiforrottnak sem magát a tanárképzésüket, sem a szakok tanítását a struktúrájuk miatt.

2018. jan. 24. 21:17
 20/22 anonim ***** válasza:

2 éve dolgozom tanárként Selyés diplomával, a meghallgatáson volt még egy illető a Comeniusról, szintén frissen végzett, engem vettek fel.

Azt gondolom a világ azért színesebb annál, mint hogy megmondható legyen valakiról a diplomája alapján, hogy alkalmas-e tanárnak vagy sem....

2018. jan. 27. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!