Milyen a Selye J. Egyetem tanítóképző szak?
Szia
Válassz mást
Ha tanulni is akarsz, nem csak X évet elhúzni még munka előtt.
Ha nem hiszel senki véleményének, akkor minek írod ki a kérdést? Addig fogsz itt hisztizni, míg valaki le nem írja azt a választ, amit ovlasni akarsz, vagy mi?
4 haverom oda járt + 2 rokon. Elso kezbol tudom az informáciot. De igazad, nem jártam oda, csak 6an mondták, akik oda jártak.
Az előttem válaszolókhoz csak annyit fűznék hogy:
1. Aki nem jár be órára azt kidobják, mert tanári szakon szigorúan veszik a bejárást mert én is azon vagyok.
2. Sok embert felvesznek igen akiknek a 60% ki is esik. Azért esik mert nem tudja az elvárt szintet teljesíteni amit megkövetelnek. A biológia és a töri képzés kemény nagyon. 3 év alatt a két szakomon együtt 50 embertől köszöntem el.Aki tojik az egészre az egy max két tölt ott el.
3. Magyarországról azért jönnek át sokan mert nem sok mindenkinek van esélye államitámosra bekerülni és sajnos sok család nem tud megengedni magának 200 ezer forintot egy félévre a gyerekének.
Tökéletesen el lehet helyezkedni a Selyés diplomával határon innen és túl! Tanári a szakon az elhelyezkedési statisztika 85%...
Örülök, hogy vannak azért olyan családok akik megengedhetik maguknak, hogy pestre járjon a csemetéjük :)
Kedves kérdező neked pedig annyit tudok csak tanácsolni, hogy február közepe felé lesz nyílt nap. Látogass el és ott tudnak válaszolni a kérdéseidre :)
Egy félévet jártam a Selyére töri-magyar tanári szakra, aztán váltottam az ELTE-re. Életem legjobb döntése van.
Sokkal keményebb és szigorúbb. Mondjuk a történelmi kutatások itt hatékonyabbak, a legnagyobb nevek tanítanak (sokkal több tanárválasztási lehetőséged van, bár leborulok pl: Pukánszky Béla munkássága előtt). Szerintem jobb, hogy a 12 féléves képzésben kötelező a latin, ami ismét esély egy nyelvvizsgára. Mitől lesz egy ELTE-s jobb tanár, mint egy Selyés? Jó kérdés. Igazából nagyobb esély van csak.
Nálunk több olyan vizsga van, amely megszűri a népet. A történelemnél a részmodul- és modulzárók, magyarból az anyanyelvi kritériumvizsga, a rövid gyakorlatokat van lehetőség Budapest legjobb gimnáziumaiban elvégezni. Hogyha becsülettel végigtanulod ezt a szakot (nem, nincs olyan sok pia stb., mert egy félévben 12-17 vizsga van, hogyha mindent felveszel), szinte biztos állással jössz ki az egyetemről.
Én miért váltottam? Úgy éreztem, az, hogy mondjuk a PhD-re mehessek egy olyan tanárhoz, aki a témája legnevesebb képviselője az országban, megér annyit, hogy 100 percet utazzak az egyetemig Tatabányáról (régen Komáromba, a gimimhez is utaztam 70-et). Egyébként nekem is van olyan szaktársam, aki a Felvidékről jött hozzánk és simán tud élni a kollégium lehetőségével, mert az az ilyen esetek 90%-ban biztosítva van.
Nem leszólni akarom a Selyét. Nagy előnye, hogy lehetőséget biztosít a felvidékieknek (bár annyi támogatást kapnak egy magyarországi egyetemen, hogy simán megéri nekik itt is tanulni akár) és nincs gyakorlatilag felvételi. Ugyanakkor nem érzem túl kiforrottnak sem magát a tanárképzésüket, sem a szakok tanítását a struktúrájuk miatt.
2 éve dolgozom tanárként Selyés diplomával, a meghallgatáson volt még egy illető a Comeniusról, szintén frissen végzett, engem vettek fel.
Azt gondolom a világ azért színesebb annál, mint hogy megmondható legyen valakiról a diplomája alapján, hogy alkalmas-e tanárnak vagy sem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!