Mit jelentsen az, hogy "felvételi vizsgadíj"?!
Amikor hírt kaptunk róla, hogy az új felvételi rendszer során a 9000 forintot alapjáraton be kell fizetni, s emiatt érdemes kitölteni mind3 helyet a jelentkezéskor, akkor - érdekes módon - nem tájékoztattak arról, hogy aztán a felvételinek is lesz vizsgadíja, mégpedig helyenként 4000 forint. De ha még ez nem lenne elég, a kétszakos tanári helyeknél mind2 szaknál külön-külön ki kell fizetni a 4000 forintot, ami azt jelenti, hogy nekem személy szerint 4x4, azaz 16 000 forintot kell fizetnem a felvételi elbeszélgetésekért. Ki szólt erről előre?
Amúgy az SZTE-ről van szó... K.rva anyjukat!
Mi ebben a szemétség? Gondolom vhova csak le volt írva. (pl a suli honlapjára, meg lehet a nagy kék tájékoztatóba is).
Hozzá kellene szokni, hogy nem rágnak mindent a szádba. Bizonyos dolgoknak utána kell nézni. Az egyetem is ilyen.
Amúgy meg gondolhatod, hogy azok az emberek, akik vizsgáztatnak, nem ingyen, jókedvükből ücsörögnek ott napi x órát. Vmiből ki kell őket fizetni.
Meg még azt hozzátenném, hogy azért elég szép ösztöndíjakat osztogatnak, ha tanulsz, ebből azért futja egyszer ennyire.
14:14-es
lehet, hogy nem minden országban kell tandíjat fizetni, de a legtöbben igenis kell, finnországban meg pl. nincs tandíj, de ott is kell fizetni vmennyit hallgatói szervezeteknek. ezt az oktatási és kultúrális minisztérium honlapján találtam:
A következő országokban nem kell fizetni a felsőoktatásban való részvételért: Luxemburg, Dánia, Görögország, Csehország, Lengyelország, Málta, Ciprus, Egyesült Királyság - Skócia (itt a 2001/2002-es tanévtől törölték el a tandíjat); Lengyelország, Magyarország A következő országokban nincs tandíj, de kötelező tagsági díjat kell fizetni valamely hallgatói szervezetnek: Finnország, Svédország. Minden más Európai Uniós országban tandíjat kell fizetni a felsőoktatásban való részvételért.
Tehát hiányzik Olaszo, Franciao., Spanyolo., Portugália, Hollandia, Belgium, Írország, Németország....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!