Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lehetnék színész? 14/l

Lehetnék színész? 14/l

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok. Már kiskororm óta szerettem színészkedni ,a szüleim régen csak "Blaha Lujzának" hívtak emiatt. Mostanra bizonytalan vagyok abban ,megvan-e bennem a tehetség ahhoz ,hogy felvegyenek egyáltalán egy erre asszociálódott egyetemre. Nem kell félreérteni ,a színészet és a színház iránti rajongásom máig sem lankadt ,csak egyszerűen félek ,hogy nem vagyok elég jó és tehetséges ,pedig nekem már régóta nagy vágyam színházi színésznek lenni. Dráma szakkörre jártam régen ,de sajnos annyi tanulnivalóm volt ,hogy 2 év után abba kellett hagynom. Félek ,hogy csak egy álomfelhőt kergetek. Magamról annyit ,hogy nagyon szeretek olvasni ,imádom a verseket olvasni/előadni ,tudom ,nem nagyon tartozik ide ,de pl. ,ha a suliban lehet jelentkezni prezi készítésre ,akkor mindig nagyon szívesen jelentkezek ,nem is a készítés ,hanem az előadás örömei végett. Dióhéjban nagyon szeretek sok ember előtt beszélni. Inkább ambivertált személyiségnek vallanám magam. Viszont van egy nagy problémám: nem tudok szépen énekelni. Minden egyetem felvételijénél olvastam ,hogy kötelező néhány dalt előadni. Muszáj énektudás a sikeres felvételhez? Ha ennyire bizonytalan vagyok a színészi képességeimben ,teljesülhet az álmom?

(Mielőtt bárki félreértené ,nem hollywoodi celeb ,vagy sztár ,hanem (Magyarországon) színházi színész akarok lenni ,a hírnév nem különösebben izgat)

2017. nov. 2. 20:50
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
#8 oh..leesett, bocsi 😅
2017. nov. 2. 22:04
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Miért nem jelentkezel dráma szakos gimnáziumba? Vagy már középiskolás vagy? Pl Vörösmarty Mihály Gimnázium dráma tagozata nagyon jó. Belekóstolhatsz egy kicsit ebbe a világba, tanulsz sok hasznos dolgot. Pl beszédtechnika, színpadi mozgás, kreatív mozgás, kreativ ének. Énektudás nem feltétel, felvételin kell énekelni de nem a hangod nézik, hanem hogy mersz-e énekelni, ki tudsz-e fejezni dolgokat.
2017. nov. 3. 14:25
 13/15 A kérdező kommentje:
Most vagyok nyolcadikos ,szóval januárban felvételizek. Néztem a Vörösmarty dráma szakát, majd felírom azt is, emellett még a MIG-et néztem ,állítólag annak is jó diákszínpada van. :)
2017. nov. 3. 15:34
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A Vörösmartyban nem diákszínpad van, hanem órarendbe épített dráma oktatás plusz egy héten 1x délután még plusz órák. Már eleve a felvételin sok mindent meg fogsz tudni magadról, mert 3 órás dráma felvételi van, szituációs gyakorlatok pl, nagyon jó már a felvételi is. Nem kell rá elre készülni, csak egy vers egy énekkel, a többi helyben derül ki. Mindenképp próbáld meg, bár nem könnyű bejutni.
2017. nov. 4. 08:08
 15/15 anonim ***** válasza:
79%
A Vörösmartyban ha tényleg tetszik később is a színház világa akkor fakultálhatsz is drámából, emelt érettségit is tehetsz. Nagyon jól felkészít a színművészetire, de az is lehet hogy rájössz, hogy nem ez a neked való szakma. Én mindenképp ajánlom. A többi gimnázium dráma tagozata meg sem közelíti (Leövey, pláne nem a Weörös Sándor).
2017. nov. 4. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!