Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy kell egyetemen tanulni?

Hogy kell egyetemen tanulni?

Figyelt kérdés
Mindig mondják, hogy nem úgy kell, mint addig, de sohasem mondják el, hogy akkor hogyan is kellene. Nektek mi vált be? Szerintetek hogy kell tanulni egyetemen? Vannak jó módszereitek?

2017. okt. 30. 20:58
 1/3 anonim ***** válasza:
85%

Első pár hétben kitapasztalod, hogy melyik előadásokra érdemes bejárni és melyikre felesleges. Amire érdemes, oda járj be és jegyzetelj becsületesen. Minden nap végén egy 10-15 perc alatt olvasd át a jegyzetidet (ez tényleg sokat segít). Hétvégén készülj a gyakorlatokra, és olvasd át alaposan a heti anyagot. Gondolom a zh indőpontokat tudod, kezdj el időben tanulni, mindig hagyj időt ismétlésre. Ha a vizsga szóbeli és vannak tételek akkor sokkal jobban jársz, ha azokat saját magad dolgozod ki, ezt viszont időben el kell kezdeni mert a vizsgaidőszakban nem lesz rá időd. Vizsgák előtt is érdemes beosztani az idődet és tartani is magad ahoz különben nagyon kaotikus lesz az egész vizsgaidőszak. A vizsgákat is jól kell felvenni, én a legnehezebbett szoktam elsőre, ez legyen meg karácsony előtt(ehez már a szorgalmi időszak végén tanulni kell rendesen), utána egy könyebbel kezdem az újevet, majd egy olyan jön amihez kell vagy 2 hét felkészülés. A végére pedig marad egy-két lazább (én a szorgalmi időszak végén mindig levizsgázok pár tárgyból de ez nálatok lehet higy nem megoldható).

Az a lényeg, hogy folyamatosan kell tanulni, a fontos tárgyakra koncentrálva. Kérj tanácsot felsőbbévesektől, ha tesztes a kérdés akkor sokszor ismétlődnek a kérdések, mi ezeket mindig összeszedjük és továbbadjuk. És azt is tudatosítsd magadban, hogy nem történik semmi, ha megbuksz, majd a következő alkalommal többet készülsz és sikerülni fog a vizsga. A vizsgajegy igazából csak az ösztöndíj szempontjából fontos, ne a vizsgára tanulj hanem az eletre.

2017. okt. 30. 21:25
 2/3 anonim ***** válasza:
43%
Azért ez engem is érdekelne:D
2017. okt. 31. 13:49
 3/3 anonim ***** válasza:
43%
memóriapalota , tömbösités , mmotechnikák
2017. okt. 31. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!