Hogy kell egyetemen tanulni?
Első pár hétben kitapasztalod, hogy melyik előadásokra érdemes bejárni és melyikre felesleges. Amire érdemes, oda járj be és jegyzetelj becsületesen. Minden nap végén egy 10-15 perc alatt olvasd át a jegyzetidet (ez tényleg sokat segít). Hétvégén készülj a gyakorlatokra, és olvasd át alaposan a heti anyagot. Gondolom a zh indőpontokat tudod, kezdj el időben tanulni, mindig hagyj időt ismétlésre. Ha a vizsga szóbeli és vannak tételek akkor sokkal jobban jársz, ha azokat saját magad dolgozod ki, ezt viszont időben el kell kezdeni mert a vizsgaidőszakban nem lesz rá időd. Vizsgák előtt is érdemes beosztani az idődet és tartani is magad ahoz különben nagyon kaotikus lesz az egész vizsgaidőszak. A vizsgákat is jól kell felvenni, én a legnehezebbett szoktam elsőre, ez legyen meg karácsony előtt(ehez már a szorgalmi időszak végén tanulni kell rendesen), utána egy könyebbel kezdem az újevet, majd egy olyan jön amihez kell vagy 2 hét felkészülés. A végére pedig marad egy-két lazább (én a szorgalmi időszak végén mindig levizsgázok pár tárgyból de ez nálatok lehet higy nem megoldható).
Az a lényeg, hogy folyamatosan kell tanulni, a fontos tárgyakra koncentrálva. Kérj tanácsot felsőbbévesektől, ha tesztes a kérdés akkor sokszor ismétlődnek a kérdések, mi ezeket mindig összeszedjük és továbbadjuk. És azt is tudatosítsd magadban, hogy nem történik semmi, ha megbuksz, majd a következő alkalommal többet készülsz és sikerülni fog a vizsga. A vizsgajegy igazából csak az ösztöndíj szempontjából fontos, ne a vizsgára tanulj hanem az eletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!