Általános után hogy van ez az 'egész'?
Szóval nyolcadikos vagyok, és ugye nyakunkon a pályaválasztás.Debrecenbe, a Csokonai Vitéz Mihály gimnáziumba tervezek menni, de nem is ez most a lényeg.Addig értem, hogy meg kell írni egy központi felvételit, meg szóbelizni kell.Na és itt az első probléma, mégpedig a szóbeli.Szóval mikből is kell szóbelizni, és akárhol lehet, mint a központit?
Na idáig vagyok a dolgokkal tisztában.Aztán a faktokkal, amik 11.-ben jönnek be, sem vagyok tisztában.
Tudom, ez így kicsit sok, és csak értetlenkedek, de ezt most nekem meg kellett kérdeznem, mivel nagyon nem vagyok tisztában.
Ó,és előre is köszönöm :)
Nekem annó úgy volt, hogy a szóbelit a leendő gimnáziumomba tartották és a gimi honlapján fent volt a tételsor, amit tudni kellett.
Miután felvettek a gimibe 10. évfolyamban februárban hivatalos lapon faktot kellett választani. Mivel én orvosi egyetemre járok, így én a kémia, biológia faktokat vettem fel. A foktokat 2 évig tanultam, ami annyit tett, hogy ez a két óra nekem magasabb óraszámban volt megtartva, mint a többi alapos diáknak.
A gimnázium 9. évfolyam végére kicsiszolódik majd benned, hogy mit is akarsz tanulni, melyik tantárgy, vagy tantárgyak tetszenek a legjobban. Azokból érdemes faktolni. Maximum két faktot érdemes felvenni, mert többet nem bírsz majd erővel és idővel csinálni. Amúgy a sulidban majd ha bekerültél 10. év elején erről részletes felvilágosítást kapsz. :D
Ezen a honlapon ott van alulról a második pdf-ben a szóbeli követelmény az általad említett gimnáziumba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!