Van itt olyan, aki ELTE germanisztika szakra készül?
a nemeteseket nem ismerem, viszont a btk honlapjan a ba kepzesnel megtalalod a mintatantervet. A kompetenciai gyakorlatokkal szokott altalaban meggyulni az ember problemaja nemeten, de ezt en is csak ugy hallottam hogy ismerosom odajart :D a german tanszekrol
en hallottam jot hallottam rosszat ia mindenki dontse el maga, hogy errol mit gondol, a sved tanazeket viszont imadtam, a finn tanszeken is mindenki egy tunder. Tanarfuggo, hogy mennyire veszes a dolog, a 2.felev utan csinalni kell egy nemet nyelvi alapvizsgat. Nem mondom hogy ezek a vizsgak konnyuek vagy nehezek, mert neha ez neha az, igazabol egy kozepfoku nyelvvizsgafeladatnak felel meg papiron, de gyakran a hallgatasos feladatok lutrik. A german tanszekrol sajnos sokat nem tudok meselni maximum az egyetemi eletrol, en nagyon szeretem :) sajnalom is kicsit hogy a szakdolim utan nagyon nem jarok tobbet errefele
Én ott végeztem idén januárban.
Nem egy agysebészet, viszonylag könnyű diplomát szerezni. A tanárok rendesek, jóindulatúak. Az egésznek a légköre is olyan kellemes. Én jó szájízzel gondolok vissza rá.
Első év végén van egy nyelvi alapvizsga. Elvileg C1-es szintű, de szerintem az a feladatsor amit mi kaptunk B2-es volt. (Pl. "man"-os mondatot kellett átalakítani passzívvá és fordítva; relativsatz. Gimis anyagok...:))
A záróvizsga írásbeli része valóban olyan, mint egy C1-es nyelvvizsga. (Egyáltalán nem nehéz.)
Összességében nekem a gimi nehezebb volt.
Ha bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!