2 szakon agyalok. Szociológia és germanisztika. Mi a véleményetek róla?
Vannak esetleg tapasztalatitok? Nem az érdekel, hogy sz*r, ne menj oda, hanem normális ész érvek mind pro, mind kontra téren.
Köszönöm!
sokkal többre mész a germanisztikával, mehetsz fordítónak, tolmácsnak.. ami azért nem fizet rosszul
szociológiával nem tudom hova mehetsz
Kettő fontos dolgot jegyeznék meg:
- Tudom, hogy mondtad hogy ne mondjuk azt, hogy ne menj ide-meg oda, de most komolyan... szociológia? Mit szeretnél te ezzel csinálni? Képzeld el magadat úgy, hogy már a zsebedben ez a diploma: kezdj el állást keresni. Nézegess állásajánlatokat. Szerintem magadtól is rájössz, miért hoztam ezt fel.
- Germanisztika: csak akkor megyünk nyelvszakra, ha már beszéljük az adott nyelvet, felső fokon, vagy legalábbis közel ahhoz. Az egyetemi nyelvszakok nem arra valók, hogy ott tanuljuk meg a nyelvet, el lehet végezni úgy is, hogy nem tudsz normálisan németül, csak értelme nem lesz valószínűleg. Egyébként ha tudsz mellé angolul társalgási szinten mire végzel, akkor jó választás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!