Szerintetek gáz, hogy csak úgy tudok ötöst îrni matekból, fizikából, kémiából, ha korrepátálásra is járok belőlük? Ti hogy vagytok ezzel?
Nem, ez a sulik nagy részében sajnos így van. Ha jól le is adja az anyagot, egyszerűen nincs ideje a tanárnak elmagyarázni mindenkinek rendesen.
Én a Nagyimmal tanulok immáron 7 éve, és nagyon hálás vagyok neki a segítségért, mert egy magántanár nagyon drága + akkor még nem is biztos, hogy jobb, mint az iskolai....
Esetleg szüleidet is kérd meg, hogy valamiben segítsenek.
Nyáron pedig javaslom, hogy vedd át a 9.-es anyagot, annyira, hogy valamennyire értsd. Hidd el, nagy előnyöd lesz.
17f
Egyáltalán milyen termtud szakokra gondolsz? Középiskolaira? Vagy egyetemire?
Ha ezeket a tárgyakat még mindig szívesebben tanulod jelenleg, 8.-ban, mint a humán tárgyakat, akkor tanuld, én nem mondom, hogy ne. De azért nem árt, ha belekalkulálod, hogy olyanokkal (is) fogsz versenyezni a gimnáziumba való bekerülésért, akiknek segítség nélkül is megvan az ötösük 8.-ban.
Az orvosira nagyon nagy százalékban olyanok járnak, akiknek 8.-ban még semmi gondjuk nem volt ezekkel a tárgyakkal, nyugodt lehetsz. A felvételi előtt azért járnak egyfolytában bioszra meg kémiára, hogy minél jobban felkészüljenek a vizsgára, mert nem csak az számít, hogy meglesz-e az ötösük, hanem az is, hogy hány százalékkal - mégpedig az emelt szintű érettségi szintjén, nem pedig a mindenkitől elvárt, a tankötelezettség keretében teljesítendő 8. osztályos szinten, ami nagyon nem ugyanaz.
"zavar,hogy pótórákon kell bepótolnom az iskolai hiányosságokat.Ez îgy lesz középiskolában is?"
Ha már most is így van, és olyan szakra akarsz bekerülni, ahova pont ezek a tantárgyak pont nagyon kellenek, akkor igen, erre számíthatsz a középiskolában is. Ha arra akarsz berendezkedni, hogy folyamatosan magántanári hátszéllel hajókázz, úgy is lehet, de akkor legalább ne zavarjon, ha te magad választod ezt a megoldást.
Szerintem jobban járnál, ha olyan helyet céloznál meg, ahova a saját erődből is be tudsz kerülni. Az lesz a neked való. Amellett nem kell majd megszakadnod a tanulásban, nem kell folyton itt panaszkodnod, hogy milyen sokat kell tanulnod, hanem lesz időd élni is, megismerni saját magadat, és reális döntést hozni arról, hogy tényleg az orvosi legyen-e a cél, vagy inkább valami más való neked.
#9: Igen, ilyen is van. Nálam pont ez volt a helyzet. Középiskolában végig kettes voltam matekból, ennek ellenére 94%-os emelt érettségit írtam belőle. Ja, mondjuk hetente kaptam egyeseket házikra...
Aki középiskolában nem tud elérni egy tárgyból magától 3-asnál jobb átlagot, miközben sokat tanul rá (!), akkor ő nagy valószínűséggel egyetemen a szükséges minimumot sem fogja elérni. Ha valaki azért egyes/kettes, mert tojik az egészbe de amúgy jó képességű lenne, az teljesen más.
Egyébként gimnáziumban még nincs olyan komoly elvárás. Ha most meg tudtad írni ötösre a dogákat úgy, hogy kaptál hozzá egy kis segítséget, akkor szerintem ott is össze tudsz szedni egy hármast-négyest átlagot korrepetáció mellett. Ha szakgimnáziumba mennél ott meg még lehet magadtól is. Viszont ha főiskolára is ilyen irányban szeretnél jelentkezni, akkor azzal valószínűleg meg fogsz szenvedni. Én a helyedben megpróbálnék egy gimnáziumot, majd ott kiderül hogy mennyire érdekel és hogy mennyire is nehéz teljesíteni, aztán ha nem is természettudományi irányba, de valamerre biztosan el lehet indulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!