Vannak itt olyanok akik középsuliban 0-ák voltak fizikából de egyetemen megtanulták?
Suliba nagyon elment a kedvem a fizikától :\. Rossz jegyeim voltak annak ellenére hogy matek meg programozás az nagyon megy, szóval reálos vagyok. Megszeretném tanulni a fizikát, de undorom van tőle :\. 9-11-ben végig az ment hogy voltak akik csaltak (évfolyamból megkapták a tételeket, egymásról másoltak, nagyobb jegyet diktáltak be stb..) míg engem nem is bírt a tanár, s nem is ment nagyon :\. Szóval érthető (szerintem) hogy undorom van az egésztől.
Van arra esély hogy feljavuljak belőle? Hogyan győzzem le azt a kudarc érzést hogy hiába tanultam 0 eredménye volt mindig? Ambicióm lenne, csak tényleg annyira rossz érzés, hogy pl. én 3 órát tanultam 1x, másik szüneten nézett rá, órákon se volt, be se pótolta s nagyobbat ít mind én.... S tanulás közben is csak azt érzem hogy ehhez hülye vagyok, s másnak 10 perc lenne ami nekem 5 óra.
Középiskolában kettes voltam fizikából kegyelemmel. Most végzek fizikusként 4.5 feletti átlaggal (a sok tölteték tárgy meg egy-két rosszkedvű tanár lehúzta). Konklúzió? Képes vagy rá, ha képes akarsz lenni rá!
Azt még hozzátenném, hogy a középiskolás fizika elég értelmetlen, mivel a fizika nem középsulis matekkal van kitalálva, ezért tisztességes levezetést csak nagyon nehezen lehet középsulis szinten találni. Ha meg elkomolytalankodjuk a levezetést kijöhet az eredmény, csak pont az veszik el útközben, ami a lényeg lenne, a logika és a következetesség.
Sikerélményre van szükséged, hogy megszeresd, utána már gördülékenyebben fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!