Melyik (a leg) erős (ebb) német gimnázium Budapest és környékén?
Jövőre hazaköltözünk Németországból és szeretném, a német nyelvet nem elfelejteni.
Ezért olyan gimnáziumba szeretnék menni, ahol ez nem történne meg. A baj csak az, hogy (még) nem igazán tudom, melyikbe.
Ezeket nézegettem:
Karinthy Frigyes Gimn. (Bp)
Német nemzetiségi gimn. (Bp)
Schiller Gimn. (Pilisvörösvár)
Deutsche Schule Budapest
Ezek közül melyik a "legjobb"?
Ja, mire hazamegyünk, 7 1/2 évet laktunk kint:)
14/l
Debrecen környékén, de így is, úgy is koleszba megyek.
A Dsb-vel csak annyi baj van, hogy "egy kicsit" drága lenne :/
Német Nemzetiségi Gimnázium, ott is a 002-es tagozat. Mivel tanultál németet, nem lehet gond a német felvételi (nagyon sokat számít a pontszámításban - az elérhető 200-ból 100 pont!) És könnyebb dolgod lesz a németül tanulandó tantárgyakkal is (Töri, Föci, Német irodalom, Fizika, informatika) A suli erős, az országos átlag felett teljesítenek érettségin, 3-5x-ös a túljelentkezés. És mindenkit oda vesznek fel a felsőoktatásba ahova jelentkezik. Ha utána a folytatást Németországban gondolod tovább, az sem lehet gond. Mivel 5 éves és emelet óraszámban van 0.-kon angol, rajtad áll, hogy közép, vagy felsőfokot szerzel belőle érettségiig.
Én 25 éve oda jártam (akkor még 4 éves volt) nem bántam meg, most mindkét tini lányom oda jár. Nem lógatják a lábukat, de szeretik nagyon a sulit és a tanárokat. Kis iskola, szoros közösség. És ha esetleg koleszban gondolkodsz 100 méterre a sulitól 42 fős, 2-en vannak szobánként és 2 szobához (blokk) tartozik 1 fürdő.
Köszönöm a választ:)
Igen, a Dng-t már régóta nézegetem, viszont kb 2 hónapja rátaláltam a Schiller Gimire és az is nagyon megtetszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!