Diplomások! Ki mennyire elégedett a végzettségével, és az ezzel szerzett munkájával? El tudtatok helyezkedni a szakmátokban, és szerintetek megérte ezért elvégezni egy egyetemet?
". Jó, annyi, hogy elmondhatom magamról, diplomás vagyok. De ez minden. Még a fenekemet sem tudom vele kitörölni, kemény a papír"
Dettó le se írom mert ugynaezzt írnám.
Kettő papírom is van egyik se ér szart se.
Volt olyan évfolyamtáram aki első év végén kiszállt pedig az összes vizsgája meglett azt mondta szart se ér ez a papír inkább elmegy egy kétkezi szakmát kitanulni és elment klímaszerelőnek.
Lehülyéztük kiröhögtük. Akkor.
KInek lett igaza? Neki. Ki volt a hülye? MI akik elvégzetülk a szart se érő képzést.
Ő most klímaszerelő annyi melója van hohgy ki se látszik belőle alkalmazottai vannak vállalkozása és marha jól keres.
Én meg szarozok itt a diplomámmal a "szakmámban" egy önkormányzatnál nettó 120-ért....
de a szakmámban vagyok... ja, bár lennék másutt de hát hova kellek a semmire se jó papírommal.
Diákhitelből ment a képzésem.
Jól eladósodtam (közel 4 millió), és tanárként is alig keresek ped 1-ben.
Egy targoncás keres 170 ezer nettót Szabolcsban (több ismerősöm is köztük), én pedig több évnyi egyetemmel a hátam mögött nem keresek ennyit Szabolcsban gimnáziumi- szakgimnáziumi biosz-kémia tanárként, ugyanannyi sőt néha több munkaórában.
(156.486 Ft kapok, és rohangálok 3 iskola között, amiből 1 nem is azonos városban van, hanem 20 km-el távolabb- bár legalább busz közlekedés van)
Tervezem a váltást (ez a tanév rossz esetben félév még lemegy), jelenlegi állás szerint nem is az országban fogok elhelyezkedni, hanem Írországban leszek egy hotelben mindenes, már zajlik az egyeztetés.
Ne általánosítsunk már, hogy a diploma szart se ér. Egy mérnök, programozó diplomával keresni se kell munkát, ők keresnek meg téged.
Arról meg az illető tehet, ha olyan szakra ment, aminek szart sem ér a papírja. Bölcsész, turizmus, andragógia, anglisztika és társai.
"Egy mérnök,"
Amikor közmunkás voltam (mert voltam ám az is diplomával) volt a csoportbna mérnök is, aki havi 57-ért ott gerebléyztett velem a parkban.
És ki mondta hofgy általánosítok?
Én leírtam én mire mentem a papírjaimmal. Én.
" orvosit is"
Rezidens nettó 90... szép kilátás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!