Fogalmam sincs, milyen szakra jelentkezzek. Hogy tudnék magamra találni valamiben?
18 éves vagyok, most 12. osztályos, de érettségiig még van egy évem. Gyakorlatilag kitűnő tanuló vagyok. Általánosban rátaláltam a saját tanulási módszeremre és így mindenre tudom alkalmazni. Viszont a továbbtanulásra gondolva semmi nem ragad magával igazán. Olvastam a felvin a szakok listáját, de egyszerűen egyiken sem érzem azt, hogy ezt szenvedélyesen tudnám csinálni, és hogy igen, ez én vagyok. Kitöltöttem ott egy pályaorientációs tesztet és ajánlott több szakot is, de valahogy azok sem igazán fogtak meg.
Ki tudna ebben segíteni? Hogyan találhatnék végre magamra?
Köszi előre!
Ha nem akarsz évet veszteni akkor menj el egy keresett és jól fizető szakra.
Utána tudsz még váltani, de egy rossz szakmával a kezedben már nem...
Nekem van egy villamosmérnök ismerősöm, csak "brahiból" ment el.
Aztán kB 25-26 évesen jött rá, hogy inkább érdekli az, hogy különböző alkoholos italokat gyártson, például sört vagy pálinkát. Nem tudom, hogy áll jelenleg, de már van gyümölcsöse, elment több ilyen tanfolyamra, hogy pálinkafőző mester, gazda aztán rajta van, főzöget, próbálgat. 40 éves korára szeretne egy jó pincét.
menj EVS-re!
Egyébként meg tölts ki személyiségtesztet. Beírod h személyiségteszt és ki is dobja az oldalt a 16 személyiséggel együtt. Utána pedig ahhoz tartoznak majd állások is (erre megint külön kell rákeresned)
Ha egyik szak sem érdekel igazán, akkor ne jelentkezz a felsőoktatásba, mert úgyis ott fogod hagyni és annak meg semmi értelme !
Inkább tanulj egy jó szakmát vagy csak dolgozz, szerezz tapasztalatokat és keresd meg, hogy mi az, ami érdekel, amiben jó tudsz lenni, amiben el tudod képzelni saját magad az életben.
Várj egy kicsit, ne görcsölj rá, még van időd és ne hagyd magad befolyásolni!
Ne menj valahová csak megfelelési kényszerből, vagy mert a barátnőd is oda megy.
Próbálj ki több dolgot, hobbit, játssz és fedezd fel önmagad rejtett képességeit!
Olyan dolgokat is próbálj ki, amikre eddig nem is gondoltál, járj nyitott szemmel a világban és lásd meg a lehetőségeket!
Az élettől meg fogod kapni a válaszokat. :)
Ja, amúgy megosztanád az olvasókkal a tanulási módszered?
Én kíváncsi vagyok rá - hátha még nem ismerem -, köszi! :)
Utolsó előtti, nem az volt a kérdésem, hogy menjek-e felsőoktatásba, vagy ne.
Utolsó, a tanulási módszerem fokozatosan alakult ki és már gyakorlatilag tudattalanul működik. Az alapja, hogy a témával felkeltem a saját érdeklődésemet. Leírni nem igazán tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!