Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan jelentkezzek egyetemre...

Hogyan jelentkezzek egyetemre érettségi után?

Figyelt kérdés
Nos szeretnék jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre,de február 15-ig nem tudtam leadni jelentkezésem,mert hiányzik még egyes érettségi vizsgám. Az lenne kérdésem,hogy hogyan mikét lehet leadni a jelentkezésem az érettségi megszerzése után?
2017. márc. 8. 08:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy se. Nem lett volna kizáró ok a jelentkezésnél, hogy még nincs meg az érettségid (tudtad volna csatolni a jelentkezéshez július 12-ig). Így viszont, hogy jelentkeztél felsőoktatásba határidőre, ez már nem lehetséges.

Lesz pótfelvételi augusztusban, arra beadhatod a jelentkezést (de ekkor már csak néhány szakra van lehetőség jelentkezni).

2017. márc. 8. 08:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi onallo kompetenciaval az elso heten meghalsz az egyetemen... szerinted az az x ezer gimnazista akkor hogyan adta le a felsooktatasbeli jelentkezest, amikor majusban kezdodnek az erettsegik?

Potfelvetelizni tudsz mar csak maximum, de ott valoszinuleg mar nem lesz az altalad valasztott szak, es csak fizetosok vannak.

2017. márc. 8. 08:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Végzős gimnazista vagy jelenleg? Ha igen le kellett volna adnod a jelentkezést.

Az októberi felvételire kell jelentkezned majd ősszel, vagy várhatsz egy évet.

2017. márc. 8. 08:49
 4/12 anonim ***** válasza:
71%

Osztályfőnök nem mondta? Osztálytársaid, hogy csinálták? Szüleid nem mondták?

Szerintem inkább ne is jelentkezz, ennyi ésszel gyorsan kihullanál.

2017. márc. 8. 09:15
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem értétik mit mondok. Én jelenleg gimnázium utolsó évébe járok és most fogok érettségizni májusba. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem kéri adott szakra a belügyi ismeretekre,ileltve katonai alapismeretekből érettségi vizsgát. Nos nekem itt a gimibe erre nem volt lehetőségem,hogy ilyen tárgyat tanuljak és ezáltal nem adtam le a jelentkezési lapot a felsőoktatásba. Kérem itt senki ne sértegessen,mert szerintem ez nem jogos.
2017. márc. 8. 13:07
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem írod le, honnan szülje meg mindenki, hogy mi a helyzet? Egyébként ha most nem tudsz érettségizni belőle, akkor idén nem is adhattad volna be (októberben lesz legközelebb érettségi időszak), de nekem fura, hogy szaktárgyi érettségit kérnek, mindjárt meg is nézem.
2017. márc. 8. 13:47
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ugye megvan, hogy ott van a felvételi tájékoztatóban a "v." a felvételi tárgyak között, ami azt jelenti, hogy kettőt kell választani? Tehát felvételizhetsz pl magyar-törivel és nem kell ezekből a tárgyakból érettségizned?
2017. márc. 8. 13:52
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szóval rendőr leszel. Mindent értek.
2017. márc. 8. 13:54
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen ezzel én se vagyok tisztában,hogy ez menetrend szerint kell vagy elég a magyar és a töri.
2017. márc. 8. 14:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Haver, én tisztában vagyok vele. Nincs semnilyen menetrend, ha nem tanultál olyan tárgyat, akkor nem abból felvételiztel. Miért nem kértél segítséget felnőttől, ha ennyire nem értetted? :( Így most ugrik egy éved tök feleslegesen.
2017. márc. 8. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!