Mennyire nehéz egy Pénzügy mesterképzés?
Ha minden jól megy, most végzek villamosmérnöki bsc-n. Szeretnék gazdasági irányba orientálódni picit, és arra gondoltam, hogy levelezőn elvégezném a BGE pénzügy mesterképzését. Tudom, hogy mik a követelmények, jelenleg is pénzügy meg számvitel alapjai tárgyam van, hogy felvételizhessek.
De a kérdésem az lenne, hogy mennyire lenne nehéz elvégezni? Illetve mit ajánlotok helyette, ha ezt nem?
Levelezőn csinálnám mindenképp, már most tervezőmérnök gyakornok vagyok, januári diploma után főállásban. Fél év pihi, és jövő szeptembertől lenne a levelező.
Válaszotokat köszönöm előre is!
Van pár villamosmérnök ismerősöm, szóval azt kell mondanom, hogy a legnagyobb nehézsége számodra gyerekjáték lesz. Ami nem más, mint a matek. :)
Egyáltalán nem nehéz, olyan hű de nagy közgáz előtudás sem kell hozzá, ami miatt nehéznek titulálják az a matek.
Ami minden bizonnyal megy, szóval no para.
Az már más kérdés, hogy egy villamosmérnöknek miért is kell a pénzügy.. de a saját döntésed.
Köszönöm a választ! :)
Az MBA képzést néztem még, de oda 3 év szakmai tapasztalat kell sajnos.
Vezetés és szervezésen is gondolkozom. De tőzsdei irányba is elmozdulnék, mármint magánélet szempontból :)
Könnyebb lesz, mint a villanymérnöki, igaz, jóval több lesz a "magolós" tantárgyad.
"egy villamosmérnöknek miért is kell a pénzügy"
Mert ha 5-10 év múlva műszaki / IT menedzsment, vagy technikai projektmenedzsment vonalra akar menni jó sok pénzért, akkor oda kelleni fognak a pénzügyi és menedzsmenti ismeretek is. Mondjuk tényleg az MBA a legelitebb, legnívósabb, legkomplexebb posztgraduális üzleti/mendzsment diploma, de ott nem véletlenül kérik a minimum 3 év tapasztalatot. De inkább 6-8-10 év, ami után már van értelme nekimenni egy MBA-nak (MBA-n szeretik a "puskapor szagát").
BCE Vezszerv mester is jó, de üzleti/menedzsment területen nem cseng olyan jól, mint az MBA.
Én a helyedben melóznék, és - egyelőre nem tanulnék tovább. Egyelőre gyűjts munkatapasztalatot (ez a legfontosabb!), ráérsz pár év múlva gazdasági mesterre menni. Tudod, a "puskapor szaga" kelleni fog.
En proginf BSc-vel es utana vagy BME gazdinfo/mernokinfo MSc-t neztem ki,es majd egy MBA-t akarok en is pont a ,,puskapor szaga" miatt :)))
Nekem mar 7 ev gyakorlatom van.
Mernok kozgazdasz kepzes milyen amugy?Marmint van valakinek tapasztalata onnan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!