Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A fiam tanítónője valami...

A fiam tanítónője valami képes Bibliából tanít olvasni. Ti mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés
Tanító néni mondta kb. félévkor, hogy új könyvet vesz, adjuk be rá a pénzt. Be is küldtem a suliba a fiammal. Erre megyek érte tegnap délután, és látom hogy az új "tankönyv" valami képes biblia. Tudtam, hogy nagy hívő a tanítónő, de szerintem ez sok. Mi lesz így a tantervvel? Miért nem lehet normális könyvből tanítani? És ha nem fogják megszerezni a koruknak megfelelő tudást? Nem hiába vannak tankönyvek! Lecserélheti önkényesen a tankönyvet erre? Nem tudom szóljak e, majd megbeszélem a többi anyukával is, már ha egyáltalán ők tudják... Ti mit szóltok hozzá? Ilyen máshol is van? Tehet ilyet?
2017. szept. 28. 14:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nem vagyok ateista, csak a mi életünkben nem játszik szerepet a vallás. Nem tudom, hogy hiszek e, igazából hidegen hagy.

Nem tekintek rá ördögtől valónak, de nem teheti meg hogy önkényesen átvált. Mi vam ha a megtanulandó anyag rovására megy? Szép meg jó, hogy hall ilyen sztorikat is, de jövőre új tanárokat kapnak. Mi lesz ha nem lesz meg a megfelelő alap?

2017. szept. 28. 17:12
 12/15 anonim ***** válasza:
16%
Ugyan már! Bármilyen könyvből (és bármilyen módszerrel) meg lehet tanulni olvasni! Sőt, sokan maguktól tanulnak meg! Mondjuk hányféle tankönyv lehetett erre csak az utolsó 20-25-50-stb. évben? Mégis mind ugyanúgy megtanultunk olvasni!
2017. szept. 28. 19:12
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nincs hozzá joga, az állam és egyház szét van választva, az állami iskola világnézetileg semleges oktatást köteles biztosítani a tanterv alapján. A legtöbb iskolában tanmenetet is íratnak, abban biztos nem ez a könyv szerepel. Fordulj az igazgatóhoz, de ne egyedül, mert bosszút áll a tanítónő. Egyébként olvasni bármiből meg lehet tanulni, de a saját világnézetét nincs joga a szülő ellenében ráerőltetni.
2017. szept. 28. 22:55
 14/15 anonim válasza:
Szerintem nem gond, hogy Képes Bibliából olvasnak. Ez a Biblia direkt gyerekeknek van kitalálva. Meg amúgy is! Nem olyan nehéz a szövegkörnyezete, és legalább egy kicsit tanul is. Én olyan ostályba jártam, hogy a többiek (6 darab hittanos, 7. osztály) Nem tudtak egy árva Bibliai történetett mondani. Meg azok a Képes Bibliák, ilyen Tékozló fiú, meg hasonló dolgokat mondd gyereknyelvre lefordítva. Úgyhogy szerintem nem gond, de mindenkinek más a vêleménye
2017. okt. 6. 07:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Lehet egyházi egyetemre járt a tanító:D

És ahhoz van alapja + alapból nagyon vallásos:D

2018. nov. 13. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!