Mit gondoltok erről?
Figyelt kérdés
Itt a gyakorikérdéseken találkoztam egy olyan kérdéssel amiben a kérdező pár egyetemi alapszak értelmességét vitatja. Oké,hogy a szabad bölcsészetet nem tartja értelmesnek(bár ez se teljesen elfogadható) de a természettudományos alapszakokat is értelmetlennek tartja.Azt állította,hogy ezeknek a természettudományos alapszakoknak semmi értelme mert pl akit érdekel a biológia mennyen orvosnak akit a fizika mérnöknek akit pedig a matematika informatikusnak. Na de könyörgöm! Imádom a fizikát és a matekot de a büdös életbe nem lennék mérnök mert utálom a müszaki,technikai dolgokat. Ezek mind olyan pályák(orvos,mérnök,informatikus)mind csak alkalmazzák ezeket a tudományokat. Akkor kérdem én ha nincsenek természettudományos szakok akkor mit kezdjen az magával akit nem az adott tudomány alkalmazása hanem maga a tömény elmélet érdekel(tudom,hogy pl. egy orvos vagy mérnök is tanulja valamilyen szintem magát a tudományt de azért nem olyan szinten mint egy biológus vagy egy fizikus)? Erről mit mondanátok,szerintetek se kellenének természettudományi alapszakok vagy inkább velem értetek egyet? Válaszokat előre is köszönöm!#egyetem #szak #fizika #természettudomány #fizikus #biológus #orvostudomány #alapszak #műszaki tudomány #alkalmazott tudomany
2017. aug. 28. 12:15
1/2 anonim válasza:
Huh, hát vigyázni kell, nehogy balhéba forduljanak a dolgok. :D Szerintem minden szakra szükség van. Furán néznénk ki bölcsészek vagy biológusok nélkül. Viszont az is tény, hogy ezek a szakok elsősorban nem alkalmazást, hanem elméletet tanítanak, tehát elsősorban a kutatásra képeznek. Nem maguk a szakok értelmetlenek, de annyi embert felvenni rájuk az, mert a kutatási szféra - pláne Magyarországon - erősen kompetitív és egy igen szűk kört jelent. Tehát csak kevesen találják meg vele a számításukat, amíg mérnökök és orvosok sokkal többen.
2/2 anonim válasza:
Szerintem nem inkább a szakot kell nézni, hanem azt, hogy az illető, mit akar azzal elérni. VAgyis na, számít a szak persze, de az csak egy alap.
Pl itt ez a szabadbölcsész dolog, onnan lehet specializálódni filozófiára tudtommal. Tehát ha egy ilyen beállítottságú egyénke odamegy, ahol ugyan vannak kétségtelen olyan, akik csak ott verik a brét, vagy nem tudom, passzióból mentek oda, szóval annak igenis hasznos a szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!