Érettségi történelemből emelt szinten. Mit gondoltok erről a módszerről?
Nos, az a gond, elkezdtem ugyan tanulni a történelem érettségire, év közben is már, írtunk ismétlő dolgozatokat is, azok is jól sikerültek (~90%), de...
...De az a baj, hogy egy hónappal ezelőtt kezdtem tanulni, ugye az Ókorral kezdtem és hetente 2-3-4 nagyobb témakört tanultam meg (12 van összesen). Akkor úgy éreztem, tudok mindent, viszont ugye az új infók lökik ki a régieket, és most megijedtem, mert a korábban tanult tudásom teljesen kikopott. Most kezdtem az egészet átnézni az elejétől.
Az a kérdésem, hogy szerintetek az jó módszer, hogyha most csak valóban a lényegre törekszem, nem veszem el a részletekben és gyorsan átpörgetem az oldalakat? Illetve csak erre lesz időm, a kérdés inkább az, hogy ez mennyire hatékony? Meg tudok így írni egy jó emelt törit érettségit (85% vagy felette)? Tapasztalatok?
Köszönöm a válaszokat!
(Egyébként ahogy nézegettem az ofi-n a mintafeladatsorokat, olyan kétarcúnak tűnik nekem az egész: valahol kb. csak szövegértésből áll a feladat, de vannak olyan kérdések is, ahol olyan tárgyi tudást is számon kérnek, amire az ember nem is számítana. Esszéknél meg végülis lehet kronologikus atlaszt használni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!