Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Továbbtanulás, merre?

Továbbtanulás, merre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagy dielmma előtt állok. Idén érettségi és pályaválasztás, bizonyára nagyon sokan átestetek már ezen.

14 éve szeretnék az ELTE egyiptológia szakára jelentkezni. Viszont egyre jobban belátom, hogy elsősorban olyan szakot kell megjelölnöm, amivel el tudok helyezkedni. Később úgyis lesz lehetőségem egyiptológiát hallgatni, akár munka mellett, levelezőn is.

Van egy C1-es felsőfokú német komplex, államilag elismert nyelvvizsgám, egy évig éltem Németországban, és 10. osztályosan leérettségiztem 93%-os eredménnyel.

Előreláthatólag 460-470 pont körül fogok lenni az érettségi után (remélhetőleg).

Olyan szakot szeretnék választani, ahol nem kell nagyon matematikát alkalmaznom, mert nem szeretem és ebből az egy tantárgyból vagyok négyes. Így a mérnöki és gazdasági karok kilőve. Emellett az orvosi is, mivel biológiából és kémiából nem szeretnék érettségizni, ahhoz már tavaly emelet szinten kellett volna tanulnom.

A nemzetközi tanulmányokkal szemezgettem, de hallottam róla jót és rosszat is. Esetleg a nemzetközi gazdálkodás?

Vélemények, hogy mivel tudok könnyel elhelyezkedni és nem a mekiben? :)

2017. szept. 5. 20:45
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Az egyiptológiát, ha csak nem vagy annyira elhivatott, hogy semmi másban nem tudod magad elképzelni, mint hogy napi tizenórákat ezzel foglalkozz, hagyd a francba. A nemzetközi tanulmányok, ha csak nincsenek átkozottul jó kapcsolataid diplomata körökben, szintén nem ajánlatos. A nemzetközi gazdálkodás sokkal jobb választásnak tűnik, viszont az is gazdasági szak. Bár egy erős matek 4-essel nem hinném, hogy bármelyik üzleti gazdasági szak komolyabban megizzasztana. Nem olyan kegyetlen ott a matek.
2017. szept. 5. 20:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát sikerült két matekos szakot kiválasztanod:-D

Talán humán erőforrás, bűnügyi igazgatási,munkaügy és társadalombiztosítás, igazságügyi igazgatási

2017. szept. 5. 20:54
 3/5 A kérdező kommentje:

Alapvetően nincsen bajom a matekkal, inkább a geometria az, ami a gyengeségem, valamint a bonyolultabb műveletek.

Nem hinném, hogy gazdasági ágazatnál ennyire durva lenne, vagy csak én vagyok ilyen naiv :D

2017. szept. 5. 21:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
deriválás, integrálás megy?
2017. szept. 5. 21:10
 5/5 A kérdező kommentje:
A deriválás igen, az integrálással még nem találkoztam. :)
2017. szept. 5. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!