Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Informatika szakirányban való...

Informatika szakirányban való továbbtanulás, de merre tovább?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Rögtön a lényegre is térnék. Informatikával szeretném jövő folytatni tanulmányaimat jövő szeptembertől (jelenleg is egy informatikai szakközépiskola tanulója vagyok) Budapesten vagy valamelyik Kelet-magyarországi egyetemen. Ha jól mértem fel a lehetőségeket, a legnépszerűbb infós szakok a mérnökinfó, gazdinfó és a programtervező. Az informatika terén sokkal inkább érdekelnek az "interaktív" dolgok, mintsem annak a hardveres része. Azt hallottam továbbá, hogy a gazdinfó "büfészak"..Ez mennyire igaz? Érdemes hanyagolni jelenleg 0%-os közgazdasági tudással? Ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban nagyon szívesen várom bárki válaszát!:D

2017. szept. 1. 19:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én proginfó mesterképzésen vagyok végzős. Gazdinfóval is el lehet helyezkedni, de úgymond jobban lespórolják a matekot/algoritmizálást/valamennyire a programozást, mint mondjuk proginfón és mérnökinfón, helyette vannak gazdaságis tárgyak. De ez nagyban függ az intézménytől (BCE/BGE féle gazdinfón a gazdaság sokkal jobban dominál, mint az informatika, szóval én azt mondom, hogy felejtős, ha az informatika érdekel jobban).

Ha a programozás mellett nem érdekel a fizika/elektronika/robotika és a gazdaság, akkor proginfó (itt több a számítástudomány, matek stb). Ha pedig érdekel a fizika, akkor mérnökinfó.

Egyetemen mindent az alapoktól oktatnak (közgazdaságot is), viszont jóval nagyobb ütemben adják le az anyagot. Tehát ez tényleg attól függ mi érdekel és mihez lesz elég motivációd, hogy leülj és gyakorolj/tanulj.

2017. szept. 1. 20:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Azért, mert nem tanultál középiskolában közgazdaságtant, nem leszel hátrányban. Gazdaságinformatikát végeztem, sima gimibe jártam, nem volt se közgáz, programozni se tanultam előtte, aztán elvégeztem.

Szerintem nézegess tanterveket az egyetemek honlapjain (google: xy szak, xy egyetem, oparetív tanterv kulcsszavakkal), aztán olvasgathatsz az ott látott tantárgyak mibenlétéről is, aztán amelyik jobban tetszik azt válaszd.

2017. szept. 2. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!