Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Esti gimnáziumnál ez hogyan...

Esti gimnáziumnál ez hogyan működik?

Figyelt kérdés
Röviden: elég váratlanul és gyorsan költöztünk most augusztusban másik városba, így nem tudok az előző iskolámba bejárni. Esti gimnáziumba szeretnék menni, eddig vendéglátó szakgimnáziumba (szakközépbe) jártam, a 11. évfolyamot és a nyári gyakorlatot is sikeresen elvégeztem, már csak 1 évem van hátra, esti gimnáziumban folytathatom ezt az 1 évet és jövő júniusban letehetem az érettségit vagy újra kell kezdeni azt a 2 vagy 3 évet, mintha most mennék esti tagozatos gimibe általános iskola után?

2017. aug. 29. 11:53
 1/5 A kérdező kommentje:
Esetleg szintfelmérőt kell írnom és az alapján derül ki, hogy folytathatom-e estin az utolsó évet?
2017. aug. 29. 11:55
 2/5 anonim válasza:
52%
Szerintem sikeresen szintfelmérővel egyszerűen átvesznek, legalábbis nekem ez így logikus. A szüleid részéről elég nagy felelőtlenség volt, hogy érettségi előtt elrángattak másik városba, ezzel együtt másik iskolába...
2017. aug. 29. 12:06
 3/5 A kérdező kommentje:
Elsősorban tapasztalat vagy tudás alapján várok válaszokat, nem logika alapjan, mert minden ember logikája más, de én ezzel nem jutok előrébb. Nem felelőtlenség volt, hogy a szüleim elrángattak, nem is rángattak el, az egyedül élő nagymamám rákos lett, ezért neki kell segíteni és ápolni. Saját akaratomból jöttem el velük, maradhattam volna a nagynénémnél, de nekem fontosabb az ő egészsége, mint az, hogy foggal és körömmel kapaszkodjak a régi iskolámhoz, hogy ott maradjak. És nem, nem vagyok sem iskolakerülő, sem valami suhanc, nem azért írom ezt, mert fontosabb a mamám, mint az iskola, a tanulás is fontos, ezért szeretnék esti gimibe menni.
2017. aug. 29. 12:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha szakgimibe jártál akkor csak különbőzeti vizsgával vesznek át esti gimnáziumba. Van egy csomó tantárgy ami Te nem tanultál és a gimnáziumi tantervben benne van.

Miért nem próbálkozol esti tagozatos szakgimnáziumba menni arra az egy évre? Nem tudom, hogy hová költöztél de Budapesten találsz majd estis szakgimiket.

2017. aug. 29. 12:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Többre mennél vele, ha felhívnál egy esti gimit, hogy megkérdezd ezeket, hogy addig is, amíg nem tudod, hogy pontosan melyik estibe akarsz járni, legalább az kiderüljön, hogy milyen elvek alapján működnek.
2017. aug. 29. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!