Miért kell verseket tanulni?
Nekem a mennyiséggel vannak a probkémák.
Pl. Hetedikben az egész 14 vsz-os Szózatot fel kellett mondani.
Nem lett, volna belőle elég elmondani 8 vsz-kot, 14et kellett!!!
Rengeteg verset mondtunk fel.
Jó,megértem hogy kell tanulni. De azért ennyit?
És nem a magoláson kéne gyötörnünk magunkat,hanem a tartalmán. Ezt kéne tanulnunk! A mi tanárunk nem mesél semmit az adott versről,csak ,,mondd föl''.
Vannak olyan versek, amiket alapműveltség tudni. Ilyenek mondjuk a Himnusz és a Szózat. Vagy nem tudom, szerintem elképzelhetetlen, hogy egy felnőtt ember ne asszociáljon valamire a "Talpra magyar"-ból, vagy abból, hogy "Tüzesen süt le a nyári nap sugára"...
Másrészt igen, fejleszti a memóriát is.
Harmadrészt: ha szereted a verseket, olyan ez, mintha a kedvenc dalszövegedet tanulnád meg. (Száomra a versek amúgy is olyanok mint a dalok: néha a fejemben egy zene megy, néha egy vers).
De egyébként az iskolában szerintem sokkal több verset tanulnak, mint szükséges lenne (legalábbis nálunk így volt, még általánosban). Nekem még jó a memóriám az ilyen dolgokhoz, könnyen megjegyzem a szövegeket, de néha én is szenvedtem, hát még a többiek. Azt meg fel nem foghatom, minek kellett pl. egy jövőbeli szakmunkásnak húsz verset bemagolnia, olyanokat is, amikről azóta se hallottam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!