Az egyetemen is van idegennyelvi óra?
Nálunk kötelező volt pár félévig, főleg szakcikkeket olvastunk / fordítottunk. Meg volt szódolgozat is szakszavakból. Lehetett választani, hogy angol vagy német, és azon belül volt szintfelmérő és külön 2 vagy 3 féle szintű csoport.
Ja, én haladó csoport voltam, a kezdő csoportban nem tudom, hogy volt.
Én konkrétan pénzügy és számvitel szakra járok, és igen, van idegen nyelv, két félévig. Kötelező felvenni, de hogyha megvan a nyelvvizsgád, ami a diploma kiadásához szükséges, akkor kérhetsz felmentést az órák látogatása alól. Ez egyébként szaknyelvi óra, így nálunk a szakterülethez kapcsolódó speciális szókincs bővítésén volt a hangsúly, nem a nyelvtani szabályokon. Lehetett választani, hogy angolt vagy németet szeretnél tanulni, és írni kellett egy szintfelmérőt, ami alapján csoportokba osztottak.
Amennyire tudom, a legtöbb szakon van idegennyelv-oktatás. Lehet hogy nem szaknyelvi, de nálunk például vannak felzárkóztató kurzusok is, amik a nyelvvizsgára készítenek fel.
Melyik egyetemről kérdezed?
Mert egyetemenként változó a nyelvi oktatás, van ahol nincs, van ahol van, van ahol van rá lehetőséged ingyen, van ahol pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!