Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyhogy idén ilyen alacsonyak...

Hogyhogy idén ilyen alacsonyak voltak a ponthatárok?

Figyelt kérdés
Pl.az NKE ÁKK-n volt 335 a ponthatár,ami a tavalyi 377-hez képest több mint 40 pontos csökkenés.

2017. aug. 2. 00:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%
Inkább örüljön az ember ha alacsonyabb a ponthatár, de egyébként volt ahol 40 vagy 50 pont növekedés volt! Nem lehet elmondani annyi még annyi oka van
2017. aug. 2. 00:51
 2/20 anonim ***** válasza:
96%
Én pont oda megyek majd és elég kevés pontom volt szóval én istennek mondanám:D
2017. aug. 2. 01:23
 3/20 A kérdező kommentje:
Én jövőre szeretnék oda menni.Remélem akkor is ilyen alacson lesz majd :) Nagyon meg is lepődtem,amikor láttam.
2017. aug. 2. 01:40
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Szintén NKE, csak RTK-bűnügyi nyomozó szakán 31 ponttal emelkedett a ponthatar. Úgyhogy nem volt mindenhol annyira kevés :)
2017. aug. 2. 04:55
 5/20 anonim ***** válasza:
NKE_NETK 32 pont csökkenés. Hálisten. Jövőre tuti nem lesz ilyen, ismét növekedni fog. Akkor érettségizik a 99/2000-es korosztály, ahol elég sok gyerek van.
2017. aug. 2. 05:31
 6/20 anonim ***** válasza:
5%
Egyetlen szó: választások.
2017. aug. 2. 07:27
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

A ponthatárok változása függ a jelentkezők számától, az adott szakra maximálisan felvehető emberek számától és a jelentkezők pontszámától, illetve attól is, hogy mondjuk az adott államilag finanszírozott szakon van-e központi minimumponthatár.

Valahol azért csökkent a ponthatár, mert kevesebben jelentkeztek, és egy alacsonyabb pontszámmal rendelkező embert is fel tudtak venni, valahol azért, mert növelték a felvettek számát az előző évhez képest, valahol meg azért, mert akik jelentkeztek rá, azok közül az utolsó felvett ember(ek)nek kevesebb pontja volt, mint a tavalyi utolsó felvett ember(ek)nek.

Valahol meg azért nőtt a ponthatár, mert többen jelentkeztek, több ponttal, esetleg csökkentették a felvehető emberek számát.

Sok tényezőtől függ ez, de összességében elmondható, hogy kevesebben jelentkeztek tavalyhoz képest felsőoktatásba, és a statisztikák szerint nehezebbek voltak az érettségik (vagyis inkább azt mondanám, hogy az idei diákok rosszabb átlagra írták meg az érettségiket, mint a tavalyiak - én is idén érettségiztem, és amikből mentem, egyiket se éreztem szokatlanul nehéznek, jól is sikerültek, de például akik emelt bioszt/kémiát írtak, sokan mondták, hogy az nagyon nehéz volt).

Tehát tényleg nagyon sok tényezőtől függ, de a lényeg, hogy te hozd ki magadból a legjobbat az érettségin, legyenek többletpontjaid (nyelvvizsga mindenképpen ajánlott), a pontjaidon úgyse fogsz tudni majd változtatni:)

2017. aug. 2. 08:59
 8/20 anonim ***** válasza:
Hát az én két szakom mindennek nevezhető, csak alacsonynak nem: 440 és 460 volt az államira bekerülés értéke, és 338 352 a fizetősé :-) BME nemz. gazd., illetve gazd. menedzsment :-)
2017. aug. 2. 09:35
 9/20 A kérdező kommentje:
Utolsó,az még alacsony is.Máskor 480-490 volt gazdasági szakokra a ponthatár
2017. aug. 2. 11:34
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
jézusom soha nem volt 480-490 gazdaságon a ponthatár, nézd meg a statisztikákat
2017. aug. 2. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!