Alkalmazott közgazdaságtan ELTE-n vagy Corvinuson?
ELTE, ha érdekel a tudományos pálya. Corvinus, ha szeretnél gazdag lenni :)
Na jó, ez durva egyszerűsítés. De alapvetően, mivel a Corvinus üzleti egyetem, alapvetően a tárgyaid között is több üzleti (GTK-s) tárgy lesz, mint ELTE-n.
én a BCE-t mondanám. GTK-s szakon voltam, de sokszor volt néhány közös órám velük. Összegezve: motiváltak, okosak, ambíciózus a többség. Nem utolsó sorba az oktatás minőségével sem volt baj. De ha ezek nem is számítanának, akkor az hogy a munkáltatók szeretik ezt a végzettséget (és a gazd-pénzügy matematikai elemzőt is). (Szóval esetleg ezt a szakot is megfontolhatnád :)
De az ELTE-ről sem állítom azt, hogy nem állná meg a helyét. Ha ez a kettő a választék, akkor egyikkel sem hibázhatsz nagyot. :) ami esetleg valóban az ELTE mellett szóló érv, a tudományos és kutató lehetőségeket illetően lehet hogy itt még jobb a környezet, a BCE-n pedig -egyetértve az előttem szólóval- az üzleti ismeretek mélyítése dominanciát élvez.
"BCE AK-ról kb. bárminek mehetsz - pénzügyi területektől marketingig vannak ott végzett ismerőseim - míg az ELTE arrabaz egy dologra készít fel, ami a szak neve. "
Azért azt megjegyezném, hogy az ELTE-ről is ugyanazokra a mesterszakokra lehet jelentkezni.
Most direkt megnéztem a 2 tantervet. Nem mondanám, hogy a BCE-n több üzleti tárgy lenne, mint az ELTE-n. (Választható tárgyaknál más a helyzet.)
Kérdező, ha téged is érdekel, akkor itt találhatod:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!