Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy jön össze 450-460 pont?...

Hogy jön össze 450-460 pont? (államilag támogatott szakra nyilván)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most vagyok 19 éves, és tegnap kiderült, hogy nem vettek fel oda, ahová jelentkeztem. 379 pontot sikerült összekaparnom, de kevésnek bizonyult, igaz nem is tanultam vért izzadásig.

A kérdésem a következő: hogy létezik az, hogy valaki 450-460 pontokat össze tudjon szedni? Mi kell egyáltalán ehhez? Van nyelvvizsgám, 80-90%-os érettségit tettem, még is piti pontom lett. Akinek 450 pontja van az mit csinált érte? Hat nyelven beszél és diplomát szerzett középiskolában?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

2017. júl. 27. 17:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%
A suliban angolt és spanyolt tanultam, angolt 9.-ben csináltam, spanyolt 10.-ben, utána pedig 1 évet éltem külföldön cserediákként Törökországban, és miután hazajöttem megcsináltam a török nyelvvizsgát is. :) Szerencsére könnyen tanulok nyelveket. :)
2017. júl. 27. 18:45
 12/18 anonim ***** válasza:
67%
472 pont lett, így: 2 emelt (töri 91%, angol 95%), ezekért járt 2x50 többletpont, így duplázással lett meg a 472. Ezen kívül volt egy közép meg egy felső angol nyelvvizsga, a többi érettségi meg magyar 96%, infó 73%, matek 42%. Igazából két extra jó emelt kell és megvan. Angol alap kéne hogy legyen mindenkinek, mellé kell még választani valamit. Nagyon húzós, de meg lehet csinálni.
2017. júl. 27. 18:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
446 lett, két nyelvvizsga egy 94%-os közép és egy 84%-os emelt, amik a felvételi tárgyaim. A jegyeim nagyon bénák.
2017. júl. 28. 02:20
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
446 lett, két nyelvvizsga egy 94%-os közép és egy 84%-os emel, amik a felvételi tárgyaim. A jegyeim nagyon bénák.
 15/18 anonim ***** válasza:
70%
446 lett, két nyelvvizsga egy 94%-os közép és egy 84%-os emelt, amik a felvételi tárgyaim. A jegyeim nagyon bénák.
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem:

Két vitt tantárgy (87+97 matek + töri), hozott jegyek (96, azaz két négyes, itt nem lehetlen a max), öt tárgy átlaga (94), többletpontok (90: Angol c1, német b2, emelt). => 464

Mi kell tehát?

a) legyél ötös abból az öt tantárgyból az utolsó években, legyél jóban a tanárokkal, stb.

b) ha nem kell két emelt, akkor mindenképpen valamiből C1 nyelvvizsga, vagy két nyelvből B2, enélkűl szinte esélytelen.

c) előrehozott érettségik: ha érzel affinitást a nyelvekhez, az infóhoz, hozd előre őket, október-novemberben meg is lehet emelni őket, nekem három emeltem is van, három egymásutáni időszakból.

d) nem csak a két vitt tárgy számít, hanem a másik három is, hiszen ha azokat az ember nem veszi komolyan, akkor a súlyozott átlagos 100 pontból nem 94 meg 90 lesz, hanem kevesebb, és akkor ugorhat a 450-460.

e) a legeslegfontosabb tárgy az, ami emelt, és mindenképpen vinni kell, hiszen háromszor is számít. (tárgy, átlag, többletpontok) Ezen legyen a legnagyobb hangsúly.

Remélem, hogy tudtam segíteni.

2017. júl. 28. 09:56
 17/18 anonim ***** válasza:
36%

"A válasz 25%-ban hasznosnak tűnik."

Hahaha, megjöttek a 310 pontos bölcsészek meg a 290 pontos önköltségesek... 😂😂😂😂 Jó perkálást srácok, szórjátok azt a pénzt rendesen! 😂 Ha végeztetek akkor egy sajtburger menüt kérek kólával meg nagy krumplival, elviszem, köszi. 😂😂

2017. júl. 28. 12:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem 465 pontom lett. Egy emeltet csináltam (matekból), viszont volt felsőfokú nyelvvizsgám angolból, és sporteredményem (diákolimpia országos dobogós hely), így maximum pluszpontom volt. A vitt jegyeim is közel maximum volt (2 pontot vesztettem rajta), az érettségijeim átlagban 91%-osak lettek. (leggyengébb a matek emelt 78%, legjobb az angol 98%, ezek számítottak be az érettségi pontnál, a másik három érettségim 96, 93 és 88 százalék lett.)

Ha nincs máshonnan nagyon sok pluszpontod (pl. OKTV eredmény), egy jó emelt nélkül nagyon nehéz magas pontot összehozni.

2017. júl. 31. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!