Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan lehetne leszoktatni a...

Hogyan lehetne leszoktatni a diákokat az iskolában történő rendetlenkedésről, fegyelmezetlenkedésről?

Figyelt kérdés

2017. júl. 27. 15:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"ha ezt a problémát sikerülne megoldani, több százezer tanár és pedagógus lélegezhetne fel hazánkban és végezhetné munkáját immár nyugodt körülmények között"

Ezt azért nagyrészt a tanárok dolga megoldani... Ki oldja meg a tanár helyett? Hiába készítenek 150 tanulmányt meg kutatást erről, ha a tanár nem tudja kezelni a gyerekeket akkor annyi az egésznek. Attól, hogy valami okostojás csinál egy tanulmányt erről attól még Pistike a 3.b-ből nem fog jobban viselkedni. Pistike attól fog normálisan viselkedni, ha a tanára tudja kezelni őt (tudja hogyan előzze meg azt, hogy Pistike rosszalkodjon, ha pedig Pistike mégis rosszalkodik, akkor hogyan büntesse meg hogy legközelebb eszébe se jusson rosszalkodni). Ez egy pár tanárnak megy, de a többségnek nem. Nulla tekintélyük van. A tekintélyt pedig még a 8 évesek között sem osztogatják, ki kell vívni.

2017. júl. 27. 23:48
 12/21 A kérdező kommentje:
értem, de akkor a papnak, a bírónak, a közjegyzőnek, az orvosnak mitől van tekintélye? bármivel is kivívta talán?
2017. júl. 28. 11:27
 13/21 anonim ***** válasza:
Leírtam már... Egyébként meg nem is értem a bíró/közjegyző - tanár összehasonlítást, már bocsánat. De még az orvost meg a papot sem, hacsak nem gyerekorvosról van szó, egyiknek sem tartozik a feladatai közé, hogy gyerekekkel foglalkozzon. A tanárnak viszont beletartozik ez is. Azt nem értem, hogy ezt mindenki tudja aki tanárnak megy, de akkor mi a francért megy tanárnak az, aki utána siránkozik, hogy "jaj de rosszak a gyerekek". Ezzel jár... Aki nem tudja kezelni a gyerekeket az minek választ olyan hivatást ami arról szól hogy gyerekekkel kell foglalkozni? Nem értem...
2017. júl. 28. 12:22
 14/21 A kérdező kommentje:
Pl sok olyan diák van középiskolában, aki szereti a biológiát, meg a kémiaát és akkor jelentkezik biológia-kémia szakos tanárnőnek. De arra nem gondol, hogy tulajdonképpen csak a munkájának a 10%-át fogja kitenni a biológia-kémia, a 90%-ban pedig mint gyerekfelvigyázó és fegyelmező funkcióban lesz jelen a tanteremben.
2017. júl. 29. 00:33
 15/21 1112 ***** válasza:
Be kéne zárni az iskolákat,azt nem embernek találták ki; és máris megszűnne az iskolában történő fegyelmezetlenkedés. Kivannak már a gyerekek is készülve, nem az ő hibájuk, inkább valahogy lehet, hogy az oktatásrendszernek kéne hozzájuk alkalmazkodni, emberbarátibbá válni. Mondjuk én nem vagyok semmilyen szakértő, csak most ez jött, és gondoltam má', leírom.
2017. júl. 29. 00:38
 16/21 1112 ***** válasza:
*Jó, ez természetesen nem volt komoly, ami az előbb írtam, teljes egészében; csak elfelejtkeztem a smileyról, mert már késő van,de akartam írni. De amúgy tényleg közelíteni kéne a gyerekekhez a rendszernek.
2017. júl. 29. 00:39
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem, aki tanárnak jelentkezik annak tisztában kell lennie vele, hogy gyerekekkel fog foglalkozni a munkája során. A gyerekekkel való foglalkozáshoz hozzá tartozik az is, hogy a gyerekeket tudja fegyelmezni, mert a gyerekek rosszalkodni fognak, mivel gyerekek... Ha zavarja, hogy nem 100%-ban a biológiáról meg a kémiáról fog szólni a munkája, menjen el orvosnak, ott 100%-ban arról fog szólni. Aki a történelmet szereti és azzal akar foglalkozni és nem pedig gyerekeknek akar tudást átadni, az menjen jogásznak vagy régésznek. Aki a matematikát szereti és azzal akar foglalkozni maximálisan nem pedig gyerekekkel, az menjen mérnöknek vagy közgazdásznak. Tanárnak az menjen, aki szeret és akar gyerekekkel foglalkozni, mivel hozzátartozik ez valamilyen szinten egy tanár munkájához. Ezzel már akkor tisztában kell lenni amikor valaki egy osztatlan tanárira jelentkezik, nem pedig utólag siránkozni, hogy de rosszak a gyerekek. Persze hogy azok, mindenki "rossz" volt gyerekkorában...
2017. júl. 29. 00:57
 18/21 A kérdező kommentje:

* mindenki rossz volt gyerekkorában

kivéve a tanárt, azok általában szorgalmas, eminens, jó magaviseletű gyerekek közül kerülnek ki, így el nem tudják képzelni, hogy egy gyerek rendetlen is lehet

a másik csúsztatás, hogy az egyetemek "tanár" szakként hirdetik meg a szakjaikat, ami megtévesztő, mert valójában pedagógus szakokról van szó. a tnár szakos hallgatók végig tanár szakra járnak, a hallgatott tantárgyik neve is így végződik "... tanítása" (nincs olyan tantárgy hogy fegyelmezés, gyerekekkel, kamaszokkal bánás, hatályos jogszabályok ismerete, stb, tanári képesítő vizsgát is tesznek a végén, tanítási gyakorlaton is részt vesznek, aztán végül tanárrá avatják őket fekete talárban, majd elkezdenek dolgozni, és hirtelen már pedagógusok lesznek, nem tanárok: a problémás gyerekeket pedagógiai szakszolgálathoz küldik, pedagógus igazolványt kapnak pl kedvezményes könyvtárlátogatáshoz, pedagógus továbbképzésekre jelentkezhetnek, egyetlen üdítő kivétel ezalól talán a sokszemélyes "tanári" vagy "tanári szoba", ahova szünetekben ugye bevonul a sok birka tanár, mert az olyan mint egy nagy juh akol. Kivéve persze az igazgatót, az a saját kis vackában hetyeg a titkárnővel, meg böngészi a tiniszex oldalakat a neten.

2017. júl. 29. 01:09
 19/21 A kérdező kommentje:

továbbra is azt vallom, hogy ha sikerülne valamilyen 21. századi módszerrel megoldani ezt a kérdést, egyre növekvő problémát, akkor sok tanár és tanárnő megkönyebbülve lépné át reggelente az iskolák küszöbét, és onnantól kezdve nem lenne fél szemük állandóan azon, hogyan is hagyhatnák el ezt a pályát, hanem teljes odaadással dolgoznának, nem pedig félelemben és rettegésben telnének napjaik.

jelenleg az van, hogy sok tanárnő ismerősöm panaszkodik nap mint nap, hogy egy húzósabb munkanap után olyan érzésük van, mintha lóval fedeztették volna, és ez nem túlzás.

2017. júl. 29. 01:37
 20/21 anonim ***** válasza:

"kivéve a tanárt, azok általában szorgalmas, eminens, jó magaviseletű gyerekek közül kerülnek ki, így el nem tudják képzelni, hogy egy gyerek rendetlen is lehet"

Eddig a mondatig tudtam komolyan venni ezt a beszélgetést... :DDDDD

2017. júl. 29. 16:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!