Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nekivágjak így egy Corvinusnak?

Nekivágjak így egy Corvinusnak?

Figyelt kérdés
Szeptembertől végzős leszek és egyre jobban érdekel a közgazdaságtan. A helyzet viszont a következő: emelt matekos vagyok egy gimiben, viszont idén hármas voltam, tavaly pedig négyes. A tanárom valami borzasztó, met semmit nem magyaráz el normálisan és olyanokból írunk dogát, amit nem is tanultunk. Mindemellett járok külön matekozni, akkor utána már sokkal jobban értem az anyagot. Mindig csak a kudarc ér matekból de nem tudom, hogy így neki merjek-e vágni. A másik dolog, pedig na meglátják, hogy matekból hármas vagyok, akkor lehet szóba se állnak velem a Corvinuson.:(

2017. júl. 26. 17:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne menj emelt matekra!!!:(

Én gimi utolsó 2 évében matek és töri emeltes voltam és sokáig vacilláltam, mert a 2 közül az egyikből muszáj volt emelt érettségit csinálnom, hogy meglegyen a pluszpont. Aztán végül töriből emelteztem, az írásbelit nagyon csúnyán lehúzták (mindenkiét, nem csak az enyémet), szóbelivel lett 82, a közép matekom 95. A matek faktos társaim, akik emelteztek matekból, talán mind rontottak a szóbelivel, összességében 40-65% között lett mindenkinek.

Végül engem így felvettek a Corvinusra nemzetközi gazdálkodásra, de ha matekból emeltezek, nem vagyok benne biztos, hogy meglett volna.

Azt javaslom, hogy nézd meg a szakokat, válaszd ki hogy melyik tetszik és több egyetemen is jelöld meg ugyanazt, de a Corvi legyen az első, matek emelt helyett csinálj fizikát vagy törit (a töri azért jó mert kb bárhol elfogadják), a matek jegyedet nem fogják tudni az egyetemen. És ne aggódj, ha kitartó vagy, akkor sikerülni fog bármi, mit számít egy matekjegy:) Szorítok neked nagyon!

2017. aug. 11. 10:54
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, nagyon cuki vagy!
2017. aug. 11. 17:13
 13/19 anonim ***** válasza:
44%

A corvinus nehéz? Atyaég. Szobatársam egy vizsgájára max. 2 napot tanult, és így hozott 4,5 feletti átlagot.

Az meg mindent elmond, hogy matekból megbukott középiskolában, AK-n pedig hármassal átment. A matek vizsga feladatai ugyanazok voltak, mint előző évben, csak más számokkal. :DDD Azt hittem hülyét kapok. Aki azt mondja, hogy nehéz egyetem, az nagyon gyenge lehet értelmileg.

2017. aug. 12. 08:38
 14/19 anonim ***** válasza:
13%
Aki a Corvinust nehéznek tartja az nézzen át kicsit a BME-re vagy a SOTE-ra
2017. aug. 12. 10:15
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
Jaj megint itt vannak a bme huszárok. Nektek erre van merevedésetek hogy leszóltok más szakokat/egyetemeket? Ha olyan könnyű lenne akkor nem 50% alatt végeznének időben, miközben az ország legjobb diákjai tanulnak ott. Akik bekerülnek corvinusra azok általában már eleve okosak, ezért tűnhet úgy a külső szemlélőnek, hogy könnyű.
2017. aug. 12. 14:38
 16/19 anonim ***** válasza:
30%
8-as vagyok, Corvinust végeztem, nevetséges volt. Egy-két napnál többet soha nem tanultam, de általában pár óra elég volt... nincs ezzel baj, más a követelmény az üzleti életben mint egy orvosnál vagy egy mérnöknél (a BME-n pedig szvsz szükségtelenül sokat várnak el, a tananyag jó részét soha nem fogja használni mondjuk egy programozó), de azért legyünk reálisak.
2017. aug. 12. 16:29
 17/19 anonim ***** válasza:
(bocs nem 8-as, hanem 7-es)
2017. aug. 12. 16:30
 18/19 anonim ***** válasza:
84%
Aha aha én meg bme-n végeztem mérnökinfót, villanymérnököt meg még gépeszmérnökit egyszerre. Gyerekjáték volt, 5 percet tanultam egész egyetem alatt. #17-es menj vissza bme-re trollkodni ne erre állítsd fel magadnak hogy itt gyakorin hazudsz össze-vissza.
2017. aug. 12. 16:44
 19/19 anonim ***** válasza:
Tényleg nem kéne hazudozni, ha nem vagyunk tisztában a helyzettel. Aki az ország legszínvonalasabb és ezzel együtt nyilván legnehezebb gazdasági képzést nyújtó egyetemét könnyűnek nevezi az nagyon járatlan a témában. Többnyire terhelt BME-sek illetve olyanok szoktk ilyenekkel levezetni a feszültséget, akiket nem vettek fel oda, de azért ne hazudjunk már össze-vissza! Főleg úgy vicces könnyűnek nevezni, hogy tényleg nagyon sokan nem bírják elvégezni időben, sokan ki is esnek, úgy, hogy a legokosabb magyar diákok gyűjtőhelye az egyetem. Tehát nem lehet valami könnyű....:)
2017. aug. 12. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!