Nekivágjak így egy Corvinusnak?
Figyelt kérdés
Szeptembertől végzős leszek és egyre jobban érdekel a közgazdaságtan. A helyzet viszont a következő: emelt matekos vagyok egy gimiben, viszont idén hármas voltam, tavaly pedig négyes. A tanárom valami borzasztó, met semmit nem magyaráz el normálisan és olyanokból írunk dogát, amit nem is tanultunk. Mindemellett járok külön matekozni, akkor utána már sokkal jobban értem az anyagot. Mindig csak a kudarc ér matekból de nem tudom, hogy így neki merjek-e vágni. A másik dolog, pedig na meglátják, hogy matekból hármas vagyok, akkor lehet szóba se állnak velem a Corvinuson.:(2017. júl. 26. 17:15
1/19 anonim válasza:
Én úgy vágok neki, hogy soha nem tanultam emelt matekot. 95%-os lett a közepem, 5-ös voltam mindig, szeretem is, de fogalmam sincs az emelte anyagról. Mondjuk nem a legmatekosabb szakra megyek, csak nemzetközi gazdálkodásra, ettől annyira nem tartok. Egy alkalmazott közgazdaságtanra pl nem mernék így elmenni.
2/19 anonim válasza:
A Corvinus nem látja a matekjegyedet, csak a Felvi. Ha meglesz a pontod, fel fognak venni. Ha az emelt matekod jól sikerül, akkor lesz esélyed a bekerülésre, és ha jól sikerül az emelt matekod, valószínű, hogy rendelkezel a megfelelő alapokkal. Ha lehúz a tanár, semmiképpen se ahhoz igazítsd magadat, amit ő mond, és titokban tűzd ki magadnak mondjuk, hogy megírod kilencven százalékra, és addig ne engedj, amíg a közelében vagy. Nekem ez kémiával - szerintem - a tiednél sokkal rosszabb alapokkal működött, végül 89 százalék lett. :)
Egy év nagyon sok idő arra, hogy belehúzz, ha ezt szeretnéd csinálni, átlagosabbnál átlagosabb embereknek is sikerül, szóval ne add fel semmiképpen sem. :)
3/19 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy segítetek!:) Igazából bennem van a félsz, hazudnék ha azt mondanám, hogy nem. Attól tartok egyébként, hogy ez így emelt matek eleve és ezáltal nem tudom bele merjek- e ugrani rögtön egy emelt érettségibe. A szüleim mondjuk nem igazán támogatják ezt az ötletemet, mert szerintük én inkább humán beállítottságú vagyok. Tavaly még volt fizikám, ötös voltam belőle, kémiából dicséretes. Nagyon félek, hogy egy rossg döntéssel most fogom elrontani az életemet. Hiába mondják sokan, hogy majd kialakul nekem ezidáig semmi nem alakult ki...😔
2017. júl. 26. 17:42
4/19 anonim válasza:
Azzal fogod elrontani az életedet, ha neki se futsz a dolgoknak. Ha megpróbálod és nem megy, mi fog történni? Semmi.
5/19 anonim válasza:
A corvinus az egyik legkönnyebb egyetem Magyarországon... Komolyan beszélek, egy közép töri érettségi nehezebb, szóval ne ettől ijedj meg.
6/19 anonim válasza:
5-ös nettó hülyeséget ír, fogalma sincs a témáról, de annyiban igaza van, hogy próbáld meg nyugodtan!:)
7/19 anonim válasza:
Az 5-os teljesen korrekt valaszt irt. Kerdezz meg tetszoleges szamu (ertelemes) Corvinusost, baromi konnyu elvegezni. Nem is baj ez, ebben az iparagban a gyakorlati tapasztalat 100x tobbet szamit.
8/19 anonim válasza:
Hülyeség. Egyáltalán ilyet mondani, hogy egy egyetem teljes egészében könnyű/nehéz lenne. Rengeteg eltérő nehézségű kar és szak van egy egyetemen belül. Másrészt Magyarországon a legszínvonalasabb és ezzel együtt legnehezebb gazdasági képzést is a Corvinus nyújtja. egyáltalán nem könnyű elvégezni, még úgy is akadnak kiesők, hogy a legtöbb szakon megkövetelik a magas ponthatárt.
9/19 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy válaszoltatok. Szokták mondani, hogy jobb félni mint megijedni. Nahát én nem fogok, de azért még keresgélek.:) Jó éjt mindenkinek!
2017. júl. 26. 23:37
10/19 anonim válasza:
Könnyű?:D végezz már el egy pénzügyet, alkalmazott közgázt, vagy gazdelemzőt corvinuson ha olyan könnyű..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!