Széchenyi egyetem mérnökinfó szakon milyen programozási nyelvel kezdenek el tanitani első félévben?
Itt láthatod a tantervet és ha rámész egy tárgyra a tematikát. DE! Mivel 2017 ben - úgy tudom majdnem az összes szakon - új rendszer van, így ne lepődj meg ha valahol még nem letölthető a tematika.
Előfeltételek
A jegyzet megértéséhez feltételezzük, hogy az olvasó ismeri a C++ programozási nyelv
alapjait, hogyan lehet egy C++ programot létrehozni. Feltételezzük, hogy az olvasó ismeri
a C++ szintaktikai szabályait, milyen változókat lehet használni, milyen paraméter átadási
lehetőségeink vannak, hogy működnek a mutatók (pointer), hogyan lehet osztályokat és
objektumokat létrehozni, milyen öröklődési szabályok vannak. az fa*a
Ha minden igaz én is erre a szakra fogok járni.
Mivel nem felvételi elvárás, hogy tudj programozni, ezért nyilván az alapoktól fogják tanítani. De! Általában nagyon gyorsan haladnak, és könnyű lemaradni. Ez okozhat nehézséget.
Illetve rá kell állni a programozási gondolkodásra, ha ezt megérted, onnan már könnyebb dolgod lehet.
Kezdésnek C, de inkább C++, Java-t szoktak tanítani.
Objektum orientált meg talán C sharp, de ebben nem vagyok biztos.
A webprogramozás is van egyébként. HTML5, CSS stb. Meg a többi jó dolog.
Természetesen adatbázis is van, nem MySql szinten.
Át kell majd alaposan olvasni a tematikát, mert évente változni szokott.
Javaslom nézd át a részletes tavalyi tematikát:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!