Egyetemen hogy megy az átjelentkezés?
Figyelt kérdés
Kereskedelem es marketing szakra jelentkeztem es nem biztos hogy allamire felvesznek, emelett az anglisztikat jelöltem meg, oda viszont nagyon esélyes a támogatott. Ha elmegyek mondjuk allami anglisztikara es a felev (vagy ev) vegen at szeretnek jelentkezni, az megoldhato? Ilyenkor szoba johet az allami?2017. júl. 4. 21:31
1/6 anonim válasza:
átjelentkezni csak azonos vagy hasonló szakokra tudsz, ahol beszámítják a már elvégzett krediteid egy részét. anglisztikának (amire én is járok amúgy :) nem sok köze van a marketinghez, szóval csak újra felvételizés után tudod majd elkezdeni a marketinget, ha nem tetszik az anglisztika.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszod! :) Egyébként meg vagy elégedve a szakkal? Tudod ajánlani?
2017. júl. 4. 21:46
3/6 anonim válasza:
Igen, teljes mértékben :) Én is más egyetemen, más szakon kedztem, de úgy érzem most megtaláltam a nekem valót :) Tanárok és a csopi társaim is 10000x jobbak, mint az előző egyetememen. Mondjuk ez inkább egyetem függő mintsem szak :D
4/6 anonim válasza:
Nem tudom. Nekem a kereskedelem és marketing az álmom, szóval remélem, hogy nem a Miskolci Egyetemen leszel számomra konkurencia ;DDD
Egyébként karon belül tudsz átjelentkezni, például kereskedelemről mehetnél HR-re, turizmusra, gazdmenre, pénzügy és számvitelre. Anglisztikára külön kell jelentkezni.
Esetleg a pótfelvételit mondanám, de ott csak egyet jelölhetsz, és az bizony fizetős.
5/6 anonim válasza:
Ha félévkor már tudod, hogy nem tetszik a szak, akkor jobb helyzetben vagy, hiszen újra tudsz felvételizni. Na most gondolj bele az én helyzetembe, mikor márciusban mondtam azt, hogy ebből az iskolából mostmár tényleg elég! Várhattam volna 1 évet az újrafelvételiig. Annyiból voltam csak jó helyzetben, hogy a végén egy másik egyetem ugyanazon szakára jelentkeztem, ahol teljesen más képzést kapok. Viszont még így sem volt egyszerű az átjelentkezés, ki kellett könyörögni azt az 50 kreditet amit beszámítottak a végén. Anglisztikáról biztosan nem fognak átvenni, max újrajelentkezéssel KM-re. Egyébként ha engem kérdezel, jobban is jársz az anglisztikával.:)
6/6 A kérdező kommentje:
Érdekes, nekem mindig azt mondta kb. mindenki hogy anglisztikara nehogy menjek, mert azzal semmire nem jutok... pedig elsőre én is azzal szimpatizáltam legjobban.
2017. júl. 5. 15:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!