Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Aki SOTE ÁOK-ra jelentkezett...

Aki SOTE ÁOK-ra jelentkezett idén, de nem első helyen jelölte meg, mit tett első helyre? (NEM a szokásos és számomra érthetetlen Bp. -vidék ellentét érdekel, lent kifejtem, miért kérdezem. )

Figyelt kérdés

Idén a statisztika szerint 1522-en jelentkeztek SOTE ÁOK-ra, ebből 1145-en tették első helyre. Mivel az elmúlt években a 4 orvosi egyetem közül mindig itt volt a legmagasabb a ponthatár, számomra logikátlan, hogy valaki beteszi mondjuk 2. helyre, hiszen ha pl. elsősorban Szegedre szeretne menni, de oda nem elég a pontszáma, valószínűleg Bp-re sem fog bekerülni. (Tavaly Bp. 441, Szeged 426.) Ha nem az orvosi az elsődleges cél, emelt biológia + kémia/fizika társítással milyen opció lehet még, ami az orvosit a 2. helyre szorítja? Gyógyszerészetire, állatorvosira, fogorvosira alacsonyabb szokott lenni a ponthatár, mint az orvosira.

Tudom, hülyeség, hogy ilyeneken agyalok, de nem mindegy, hogy 1522 vagy "csak" 1145 emberrel állok versenyben, és júl. 26-ig úgyis csak ennyit tudok tenni. :)

2017. júl. 4. 06:14
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
#8 Épp az ilyen hozzászólások elkerülése érdekében írtam a címsorban (zárójeles rész) egy kiegészítő részt a kérdésemben. Mi nem volt érthető? Szimplán a matematikai esélyeket nézve az egyetemek sorrendjének megállapításában nem túl logikus lépés, ha valaki a DOTE-ra akar menni (tavaly 425 pont), oda mondjuk a 424 pontjával nem sikerül bekerülnie, de sebaj, második helyen még bejuthat valahova. Mivel a SOTE pontszámai általában magasabbak (tavaly 441) - szigorúan matematikailag nézve - nem túl valószínű, hogy sikerül neki. Ezért arra gondoltam, és a többi kommentelőtől kaptam is pár hasznos választ erre vonatkozólag, hogy lehetnek olyanok, akik az orvosit csak második helyre teszik, de valójában más területre szeretnének menni. Mindössze arra voltam kíváncsi, melyik egyetemek lehetnek ezek. Ha elolvasod az eddigi válaszokat, láthatod, milyen sokféle okból kerülhet a SOTE második helyre a kívánságlistán. Nekem egyébként semmi bajom a debreceniekkel (pl. nem nevezem őket "nyúl"-nak). Nálam mindössze azért van első helyen, mert Pesten lakom, így nem kellene kollégiumra / albérletre (meg a megélhetésemre) költeniük a szüleimnek.
2017. júl. 7. 05:50
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát, remélem minden kérdésedre megkaptad a választ. A nyúl pedig a SOTE kabala állata. ;)
2017. júl. 7. 21:23
 13/13 anonim ***** válasza:
75%
Szia , én közöttük vagyok, először SOTEra akartam menni, de aztán utána olvastam és a szegedi szerintem jobb, ezért sorrendet módosítottam és igy csak 2. helyen van. pl így
2017. júl. 8. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!