Nektek hogyan sikerült a mai (július 1. szombat) Origó nyelvvizsga? Milyennek találtátok a feladatokat?
Legjobban a német B2 érdekel.
A válaszokat előre is köszönöm!
Én német B2-n voltam, holnap megyek szóbelizni.
Ez volt az első nyelvvizsgám szóval izgultam.
Az olvasott szövegértésnél a táncoló orosz medvéket még megértettem, elfogadtam, de a véleménykifejtésnél (UNESCO analfabéták) kicsit megszeppentem, és megijedtem, hogy én ide most mit fogok írni. Szóval először megcsináltam a fordítást (ami kb. 10 perc se volt, mert elég egyszerű szöveg volt számomra)
Aztán tértem vissza a véleménykifejtésre.
Illetve még a lyukasszövegtől is félek, mert abban a feladatban konkrétan minden második szót szótáraznom kellett, annyira nem értettem a szöveget. Szóval annak a fele tippmix
Neked hogy sikerült? :)
2. vagyok
A kiegészítős feladaton múlik szerintem hogy bukom-e az egészet vagy nem.
A medvéssel viszont nem értek egyet, mert le volt írva hogy hány négyzetméter területű az egész, saját kifutójuk van erdővel stbvel
Az a kérdés meg hogy miért nem engedhetők vissza a fogságban felnőtt medvék a szabadba ha jól emlékszem 2 vagy 3 pontos volt
És én azt írtam (mert ez volt a szövegben): mert életképtelenek, ugyanis nem tanította meg őket senki arra
Szóbelin meghúztak mint a sz*rt.
Van egy weboldal (erettsegi.com/nemet) itt van pár kidolgozott téma, ezek alapján tanultam mind a 15 tételre, meg hogy mikre kell kitérnem. A képem: két lány ül egy hajón, háttérben a tenger és olvasnak.
Elkezdtem mondani hogy ez a kép engem az Urlaub témára emlékeztet, és hogy erre a nyárra nekem is van tervem. Elmeséltem hogy megyünk a Balatonra de sokan vagyunk, messze van és 1 kocsi van, ezért fele csapat a kocsival megy, fele vonattal. És a vizsgáztatóm egész szóbelim alatt ezen volt fennakadva, hogy miért nem fordul kétszer a kocsi és akkor mindenki kocisval jöhetne. Mondtam hogy az úgy hosszabb és drágább, de továbbra is ezen volt fennakadva. Itt már éreztem, hogy ez nem lesz meg. Ezekután meséltem volna a külföldi élményeimről, de amint elkezdtem a mondandóm, szólt hogy jöhet a szituáció. Konkrétan 3 mondatot beszélhettem a témáról így.
Szituációm: nagy kerékpárrajongó vagyok, győzzem meg a vizsgáztatót, hogy a kerékpározás jó. Mondtam hogy egészséges mert testmozgás meg akár hétvégi programnak is tökéletes barátokkal bicózni. Erre az volt az ellenérve hogy: "de a városban szennyezett a levegő és beteg leszek". De most basszus, ennyi erővel sétálni se sétálj, mert beteg leszel.. szóval szerintem innentől arrament az egész hogy legyen vége és buktassanak meg.
2-en voltak még rajtam kívül(előre hozott érettségit tettek) az egyiknek ígyis csak 23 pontot adtak az 50-ből, szóval az is bukó.
Szóval.. a szóbelivel kapcsolatban nincsenek jó élményeim, de betudom annak hogy első próbálkozás és a következő jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!