Tudok még szerezni diákigazolványt nyári melóhoz?
"Mivel tulajdonképpen még van hallgatói jogviszonyom a sulival ezért kötelesek lennének kiállítni egy új igazolványt ha jól tudom."
Nem jól tudod. A hallgatói jogviszonyod megszűnt. Ha lenne diákigazolványod, az még érvényes maradna október 31-ig a hallgatói jogviszony megszűnése ellenére, de kizárólag utazásra. Ezt onnan tudom, hogy tavaly érettségiztem. Június végén megszűnt a hallgatói jogviszony, de egy 2011-es kormányrendelet értelmében még október 31-ig vehettem diákbérletet.
Mivel neked nincs meg az igazolványod, ezért a semmire nem fogják kiállítani neked.
Igen, erről beszélt az előző válaszoló: hogy ha LENNE diákod, akkor az érvényes lenne okt végéig, amivel vállalhatnál diákmunkát.
De mivel NINCS ÉRVÉNYES DIÁKOD, ezért most már nem fognak kiállítani neked.
Iskolalátogatásit meg hogy adnának ki, amikor leérettségiztél és nyári szünet van? :-) Mégis melyik iskolát látogatod?
Mert ahol leérettségiztél, azt már nem...
Azt meg nem írtad, hogy továbbtanulnál...
Érettségi után is csak akkor érvényes neki, ha szeptembertől folytat valamilyen tanulmányokat. Ha ez az eset áll fenn, akkor lehet kérni ideigleneset.
Ha nem tanul tovább, akkor viszont jún.30.-val véget ér neki a diákigazolvány érvényessége.
(Az más kérdés, hogy nála marad, mert nem kérik vissza, és októberig el lehet vele lébecolni, de hivatalosan jún. 30.-val lejár...)
Nem arra gondoltam, mivel iskolalátogatásit mondták hogy nem adhatnak :)
De a lenyeg hogy tudsz menni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!