Tudnátok mondani olyan iskolákat, ahol olyan kéttannyelvű érettségi bizonyítványt lehet szerezni, amit az olasz állam is elismer?
Nyolcadik osztályba megyek.
Nagyon szeretem az olasz nyelvet, történelmet, kultúrát (és még sorolhatnám), tehát mindent, ami olasz.
Éppen ezért úgy tervezem, hogy a jövőben szeretném majd hasznosítani a nyelvvel kapcsolatos (addigra már megszerzett) tudásomat.
Olyan középiskolákat (gimiket) keresek, ahol oktatják az olasz nyelvet és ez a bizonyos érettségi hozzájárulna, hogy a középsuli után esetleg Olaszországba mehessek egyetemre.
Esetleg Budapesten, vagy környékén?
(pl. Kőbányai Szent László Gimi)
(Könyörgöm ne oktass ki, inkább segíts!) Köszönöm a válaszokat!
#1 válaszolónak: Igen, azt tudom, azonban egyes gimikben a kéttannyelvű érettségi az olasz egyetemi felvételikor több pontot ér.
#2 válaszolónak: Erről már hallottam, de köszönöm :)
Egyetem: ha felvesznek az ELTE olasz vagy magyar alapszakara, akkor kerheted a bilateralis hallgatoi statuszt, amivel lenyegeben ket diplomat kaphatsz, es a Firenzei Egyetemen tanulhatsz + osztondijat is kapsz amibol vigan kijossz az egyetemi tanulmanyaid alatt!
Kozepiskola: a gyori vagy a pannonhalmi bences gimi eleg jo olasz nyelvbol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!