Mit árul el egy iskoláról ha a tanár csak a tantárgyfelosztásból értesül arról hogy ősztől nem lesz munkája?
Iskola évzáró tantestületi értekezlet. Megy a szokásos szöveg hogy lement az év lement az érettségi köszönik az éves munkát stb stb majd a köv tanév tantárgyfelosztása kerül ismertetésre. Ki melyik osztályban mit fog tanítani hány órában. Elemi fontosságú dolog mert az óraszám határozza meg a státuszt a státusz meg a fizetést végső soron.
Elhangzanak a nevek ez ennyi óra az annyi óra…. és néhány embernek feltűnik hogy őket nem olvasták. Nekik nem lesznek óráik? Biztos csak félreértés. Rákérdeznek, nagy hümmögés meg köhécselés és végül csak kinyögik hogy hát akik neve nem került felosztásra azokra a tanárokra az iskola ősztől nem tart igényt. Magyarán ki vannak rúgva.
És erről elsőként ott (és így….) kell értesülniük…. Gondoljuk el ott ül a tanár az értekezleten készenlétben a toll papír hogy jegyzetelje mit hol fog tanítani hány órában és nem hallja a nevét… mert ki van rúgva.
Lehet ezt a sunyiságot ezt a pitiánerséget überelni?
Miért nem hívta be őket az igazgató magához még májusban (ugyanis a tantárgyfelosztás már akkor elkészült) és mondta meg nekik mi az ábra?
Nyuszi.... hát ezt is lehet mondani... meg azt is hogy vannak piacképes tanári szakok (fiz kém biol angol) amivel 5 perc alatt lehet találni helyet.
És vannak olyanok mint magyar irod tört filozófia művtört szakok amikből annyi van mint a szemét és sehova nem kell mert mindenhol van ilyen tanár és 20an állnak sorba arra várva hogy a meglevő nyugdíjba megy és esetleg mehetnek a helyére...
na ez vagyok én.
Szóval azért vigyázzunk az ilyen jelzőkkel hogy "nyuszi" mert mi van ha ezerrel keres valaki állást és a kutyának se kell-mert olyan diplomája van amiből annyi van mint a szemét?
Megírtam már.
Magyar tört filoz
Kutyának se kellek. Közigálláson volt olyan hogy beadtam a pályázatom majd "kéz alatti" csatornákon megtudtam hogy ne fárasszam magam még kiírásra se került az álláshirdetés már megvolt rá az ember...
Én a közigálláson találtam meg a jelenlegi munkahelyemet. Budapesti szűkítéssel rákerestem a magyartanári végzettségűeket kereső intézményekre és 5 oldalnyi találat volt. Bár nem nyálaztam végig, hogy konkrétan magyartanárt keresnek-e. Én a helyedben mindenhová elküldeném emailben az önéletrajzomat.
Ha nem megy akkor meg képezd át magad, de sosem szabad sajnáltatnod magad és rinyálnod a gyakorin.
Azt émn is tudom hogy a különféle állásos odlalak roskadoznak a találatoktól. De nem árulok el nagy titkot: ezeknek az "álláslehetsőégeknek" 99%-a csak a formaság miatt kerül kiírásra és mág akkor megvan rá az ember mikor még ki se írták...
Urambátyám világ van volt és lesz.
Proferssion-hu-n jelentkeztem hányszor előfordult hogy aznapi hirdetésre a feladás után 1 órával már betelt az állás... hát de érdekes hogy 1 óra alatt találtak embert és persze be is hívták és meg is hallgatták és stb...
persze.
Na iylen állásajánlatokkal van tele a net.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!