Egy tanár mikor és hogy mehet nyugdíjba?
Figyelt kérdés
Amikor eléri a nyugdíj korhatárt akkor neki kell jelezni az igazgatóság felé hogy nyugdíjba menne, vagy maradna tovább tanítani, vagy az igazgatóság kérdi meg tőle, hogy marad vagy megy e?2017. jún. 27. 14:02
1/2 Dudok Andrásné válasza:
Pl. ha szeptember 9én tölti a nyugdijkorhatárt,akkor augusztus 9 én bemegy az illetékes nyugdijigazgatóaágra és beadja a nyugdijkérelmét!Ha munkaviszonyban van azt jelezni kell a munkáltatónak, mert fel kell hogy mondjon a 9.ével.Úgy mehet nyugdijba ha nincs munkaviszonya 9.én. Persze ha tovább akar dolgozni, akkor azt majd ezután egyeztethet a munkáltatójával.10 én már visszavehetik, dolgozni még ha nem érkezett meg a nyugdija akkor is!
2/2 Dudok Andrásné válasza:
Ami lemaradt hogy szept.9 napjára kell felmondani nem amikor beadja a kérelmet.Azt a 30 munkanap miatt érdemes előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!