Hogyan választasz vagy választottál a budapesti nyolcosztályos gimnáziumok közül? Melyiket ajánlod egy szorgalmas, kitűnő tanulónak?
A Babits tényleg jó, 1 éve végeztem, nem versenyistálló, de ha versenyezni akar a gyerek, megteheti mert lesz, aki felkészítse. Nagyon jó a nyelvoktatás (Angol,német,orosz,spanyol,francia,japán) és a középfokú nyelvvizsga 11-12-re már kb garantált.
Van kórus,mindenféle edzések,sulihoz tartozó 3 éves uszoda,focipályák. Nem a város szívében van, de legalább jobb a levegő (mellette van közvetlen egy erdő) és a belvárástól 30-35p alatt elérhető.
Azért 11.,12.-re már minden jobb helyen van középfokú. Egy kéttannyelvű suliban már 8.-ra.
De a fentebb említett suli tényleg nagyon jó (szerintem hamarabb is meg van ott a nyelvvizsga)- bár személyes tapasztalatom nincs vele- de a nyelvválaszték szinte egyedülálló és a mai világban a nyelvekkel megy a legtöbbre.
Én sulit a nyelv alapján választanék, egy verseny nem ad annyival többet, és midnen gimiben van tanár ami felkészítse- de sok esetben többre jut, ha maga készül. Ez nem feltétlen a tanár hibája. A "nemversenyistálló" iskolákban van, hogy több éven keresztül egy adott versenyre (mivel nagyon sok féle van) senki se jelentkezik, így ők sincsenek tisztában az elvárásokkal.
Kedves 14-es a Babitsra gondolsz? Légyszi nevezd nevén. Köszi
A top 100 suli töredékében van csak nyolcosztályos képzés. Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!