A Corvinus CEMS képzése hogy működik? Alkalmas arra, hogy diploma után rögtön külföldön dolgozzak a végzettségem szerint? (LENT)
Corvinus pénzügy mesterszak mellé venném fel, persze ha bekerülök a Corvinusra.
Hogy működik pontosan? Két félév a képzés, egyik itthon, a másik egy választott külföldi egyetemen?
A fél éves szakmai gyakorlat pedig külföldön és így végül másfél éves a képzés?
Közben a hallgató ugyanúgy halad a "normál" szakjával is?
Egy CEMS végzettséggel, a pénzügy mester mellett van esélyem arra és szerintetek mennyi, hogy a diploma után ki tudjak menni mondjuk az Egyesült Királyságba és pénzügyi területen dolgozzak?
Elnézést, de nem vagyok túl tájékozott még a témában.
A hivatalos leírások pedig ez utóbbiakat főleg nem tartalmazzák.
A túljelentkezés nagy szokott lenni a Corvinuson? Mert nem olyan kevés ember kerül be, csak ha sokan jelentkeznek, akkor válhat problémássá.
A Külker neve kizárt, hogy jobban cseng külföldön.
Melyik egyetemen, milyen szakon tanulsz?
Ne haragudj, de tudod, hogy mi az a CEMS?
Azt mondod, hogy inkább gyúrjak Erasmusra. A CEMS-ben is van egy külföldi félév, ráadásul 10 hetes külföldi szakmai gyakorlat. Több mint az Erasmus.
Szerintem fogalmad sincs arról, hogy mire válaszoltál.
Szerintem van fogalmam, mivel Európai egyik legnagyobb multijánál vagyok senior menedzser külföldön, a vezérigazgató direkt riportjának csapatában.
A CEMS-re leginkább és egyedül a cemsesek szoktak büszkék lenni (hatalmas mellénnyel és arccal), rajtuk kívül senki nem is hallott még róla. Esetleg egy jól képzett HR-esnél még ér valami kis jópontot. Ezen kívül semmit.
Még egyszer: külföldön nem is hallottak semmiféle magyar egyetemről. Most már talán a CEU-ról igen a sajnálatos események fényében. De tudod külföldön már az is WTF hogy nem 1 db egyetem van Budapesten ("University of Budapest") hanem minden sarkon van egy egyetem.
A külker, pszf neve mellesleg még Magyarországon is jól cseng, külföldön meg pláne (még egyszer: "Budapest Business School" vs "Corvinus University" – szerinted?).
De nem fontos megfogadni a tanácsomat, nyugodtan menj a cemsre, jó lesz az. (Amúgy tényleg nem rossz, nem ezt mondom, de ne ebbe vesd a bizalmadat mert a munkaerőpiac ezt nem értékeli külföldön – ez volt a kérdés.)
Jól beszél #1 és #3. Az hogy rögtön külföldön dolgozz, még hiányszakma esetén is sok problémát vet fel, amit nem részleteznék.
Persze mehetsz külföldre már most is, Ausztriában lehet találni jó helyeket, ahol mosogatókat keresnek. Ha a határhoz közel laksz, még szerencséd is lehet, csak ugye napi kb. 50 km-tert kell ingázni...
# 4/4 Időpont ma 00:44
A saját ostobaságodat bizonyítottad. Gondolom a saját magad és környezeted esetét ismered csak.
Pénzügy mesterdiploma, kiváló angol nyelvtudás, szakmai állás.
Ezekről beszélünk.
Legalább a szavak jelentését csak ismered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!