Mitől olyan értékes a Corvinus (GTK) diploma?
Figyelt kérdés
A mintatanterv alapján nem sokall színesebb, mint egy átlagegyetem tanterve, mégis kb vezetik a diplomakövetési rendszert mind elhelyezkedés gyorsaságával, fizetéssel stb. és ahhoz képest kevés a lecsúszás (mint infon vagy műszaki területeken)2016. aug. 10. 21:40
1/7 A kérdező kommentje:
sokkal-
2016. aug. 10. 21:41
2/7 anonim válasza:
büfészak, és azért vezethetik a diplomak. rendszert mert csak büfészakosok hisznek a nem meghamisított statisztikában.
Könyvelésen kívül nincs olyan állás ahova kell, de az ott tanulók meg még le is nézik a könyvelőket, mert ők tőzsdézni akarnak, meg elemzők lenni, csak ehhez érettségi is elég ...
3/7 anonim válasza:
Fizetést azért vezetheti egy vidéki pl. ME-GTK szemben, mert a Corvinusos Bp-n, a miskolci pedig inkább környékén (nem Bp) fog elhelyezkedni. Pesten pedig triviálisan minden drágább, tehát ott több a kereset, de az "élet" is drágább.
4/7 anonim válasza:
corvinus mellett simán lehet dolgozni. S persze h azt fogják felvenni akinek már van 2 éves munkatapasztalata :D
5/7 A kérdező kommentje:
ez az utolsó komment nagyon fájt.. :D
látom nektek sincs több ötletetek, mint nekem.. a végén még kiderül, hogy tényleg a munkatapasztalat miatt :D
2016. aug. 14. 08:45
6/7 anonim válasza:
Nem véletlen a dolog és nem elcsalt statisztikákról van szó, és a munkatapasztalatos is hülyeség. A corvinus sokkal nehezebb, mint a többi közgázos egyetem. Példa: ugyanaz a szak ugyanaz a tárgy, én corvinuson, baratnom miskolcin, nekem 6 oldal volt a beadando, neki 1.. Minden tárgynál így van, magasabbak a követelmények, cserébe a szakma legjobbjai oktatják. A "corvinus mellett simán lehet dolgozni"-hoz 2 dolgot fűznék hozzá. Nálunk értelmes emberek tervezik az órák beosztását, szinte nincs is 8-kor kezdődő mert senki nem járna be, ugyanez a helyzet a péntekkel. Össze lehet úgy állítani az órarendet, hogy 2 napot legyél bent, de akkor reggeltől estig. (Gondolom ez azért van mert egyrészt tudatos, másrészt meg a rengeteg diák miatt rengeteg időpont van és így jobban lehet válogatni.) A másik hozzáfűznivalóm, hogy azért aki ide bekerül, 450+ az szerintem bebizonyította, hogy elég strapabíró és szorgalmas, nem véletlen iszonyat kicsi a lemorzsolódás meg a kibukás. Aki ennyit tanult eddig, az ezután sem fog lazsálni és nyilván kihozza a legtöbbet magából meg a karrierjéből és elmegy dolgozni.. de nem ám a mekibe meg a kfcbe hanem gyakornoknak valami jó helyre.. Ezért corvinus a corvinus :)
7/7 anonim válasza:
Egyetértek az utolsóval. A Corvinus elsősorban azért ilyen sikeres, mert tényleg a legjobbak kerülnek be, így akik itt diplomáznak is a legjobbak között lesznek. Másodsorban az oktatás sem rossz (de nem hiszem, hogy jobb lenne a BME/BGE-snél). Harmadsorban pedig a rengeteg órákon kívüli lehetőség (diákszervezetek, szakmai események stb.) teszik értékessé az itt tanulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!