Javító érettségin elérhető a maximális pont, vagy ott levonnak arra, h már második próbálkozás?
Akkor most nem kapsz még éretts. bizit, ha nincs meg
az öt(ödik) tárgyad?
*alapszakra :D
Amúgy meg elérhető a max pont persze, nem indulsz ez miatt hátrányból.
Jelenleg 280 a minimum.
És nem számít, hogy javító, elérhető a max. pont.
Igen, az emelt sokat dob a pontokon.
Egy emelt + egy/két nyelvvizsga is jó, de nyilván két emelt még jobb:) Bár ha nem kötelező két emelt, akkor nyelvtudás hosszú távon természetesen hasznosabb.
Amúgy tavaly 2 emelttel értem el 458-at úgy, hogy az egyik emelt csak 70+ %-os lett.
Őszintén, a hármas eredmény érettségin nem annyira jó. Ha be akarsz kerülni a felsőoktatásba, meg kell dolgoznod érte. Egyelőre nem vagy tisztában a ponthatárokkal és a pontszámítás szabályaival, elfelejtesz (!) bemenni az egyik írásbelidre, és aztán csodálkozol, és megkéred, hogy igazoljuk, hogy 300+ pont sok, és hogy a gyakorin lódítanak az emberek.
Hát igen, nyilván nem az írja gyakorira a pontjait büszkén, aki 290-el örül, ha bejut, de azért a 300-350 feletti pontszám nem olyan hihetetlen elvárás, főleg, hogy ha egyetemre akarsz menni, érdemes vagy kötelező legalább egy tárgyat emelten teljesítened.
Mehetsz a felsőoktatásba, de amit most csinálsz, az kevés. Ha összeszeded magadat, emeltezel, megismétled a felvételi tárgyadat és kicsit összeszeded magadat a rád váró évben (vagy megszerzed az OKJ-t) még akármi lehetsz.
Köszi, a válaszokat, annyira nem vagyok képben az aktualitásokkal, ezért nem tudok sok mindent, hogy van és lepődök meg rajta. Én még ott leragadtam, h pár éve a nővérem emelt nélkül jelentkezett matekot vitte és infot, matek asszem 2es vagy 3as lett, olyan 35-50% valahol, info meg ötös és azzal már bejutott és mivel ott jobban összekapta magát elég jól el is végezte. Ezért mondjuk nem értek egyet a pontemelésekkel, mert ha valaki majd nem tud teljesíteni, bukjon ki, miért kéne, h ennyire ezeken a pontokon múljon? Amibe reménykednek azok, akik ezt pártolják, az-az, h majd kevesebb h*lye, és/vagy lusta, bulizós, nem szorgalmas hallgató lesz, de ez szerintem ennél sokkal árnyaltabb, bekerülhet jó eredménnyel is úgy valaki, h h*lye, mert alapvetően nem is az "észt" méri az érettségi, de még akár úgy is, h lusta, sőt még szerintem úgy is, h lusta és h*lye, csak épp azt sikerült összeszedni neki. Na, mindegy én ezt összetettebbnek gondolom ennél.
Amúgy gondolkodtam és egyébként nem állok rosszul, mert 77%os gazdasággal + matek és okj meg van a 320 pontom, ami alkalmazott közgazdaságtanra jó, de ha törit viszek matek helyett, akkor még annyi se kell, meg vannak ennél gyengébb szakok. Úgy hogy hálistennek nem kell nyelvvizsga, de igazából nem is ez a fő problémám, hanem ez a kettősség, h egyre magasabbak az elvárások, és nem az, h te tehetséges vagy-e, vagy sem, hanem magolj, tanulj, kűzdj, de utána meg még ezekkel a szakmákkal is alig kapsz fizetést... szóval rendesen elkezdtem gondolkodni rajta, h megéri-e itt élni, de mindegy, mert még ez a jövő zenéje, jövőre okj, és majd utána átgondolom.
De köszi a válaszokat.
Amúgy félreinformáltak, mert van pont egy "gazdaság" érettségi is, de kiderült, h nem az. De én ezt már épp nem tudtam meg :D. Mondjuk így emiatt nem sírok, legalább így jobban rá tudok feküdni.
Amúgy ezek mind 4es jegyek (töri majdnem 5ös), szóval ezért kicsit abban voltam, h majd "hú de válogathatok". Ehhez képest volt kicsit arconcsapás, h ennyien gondolkodnak emelten, meg le is teszik elég jóra. Az a baj, h ha csak azokat veszik fel, akinek jó az eredménye, akkor hozni fogja magával, h egyre inkább tanulógépeket fognak felvenni, a valóban tehetséges, és arra a posztra alkalmas személyek helyett. Mert általában 0 átfedés van az iskolában számon kértek és a szakirány közt, ha jól tudom :D. Szóval valaki hiába okos, tanulás nélkül senkinek se megy az emelt, ezt ne mondja nekem senki, sőt alapszinten az ötös se, talán a négyes se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!