Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ti mire számítotok mennyi...

Ti mire számítotok mennyi lesz idén a ponthatár az ELTE proginfón?

Figyelt kérdés

Tudom hogy az egyik legelcsépeltebb és leghülyébb kérdés amit a felvételivel kapcsolatban fel lehet tenni az, hogy mennyi lesz a ponthatár, de én mégis kíváncsi vagyok rá hogy mit gondoltok mire számítotok.

Ugye tavaly 350 volt, mennyivel fogják emelni szerintetek idén? Az szinte biztos hogy a max az 15. Én a 10-nek már nagyon tudnék örülni mivel nekem kb olyan 360 lesz.

2017. jún. 22. 18:32
 1/4 anonim válasza:
Szia, szerintem nem kell aggódnod. Ha megnézed az elmúlt évek tendenciáját, átlagosan évi 7-8 pontos növekedés a jellemző ebben az intézményben és ezen a szakon. A bolognai rendszerre történő váltást követő pár évben figyelhető meg ennél jelentősen nagyobb, akár 10-20 pontos növekedés, de ezt követően viszonylag stabilizálódott a ponthatár, így már csak a fentebb is megírt, átlagosan 7-8 pontos növekedés volt a jellemző (1 évet leszámítva, amikor csökkent is). Persze, ez sok mindentől függ, de ez a jellemző. Szerintem bent vagy :) Majd koccintunk, én is odamegyek ;)
2017. jún. 25. 21:51
 2/4 A kérdező kommentje:

Leírom ide is amit írtam privát üzenetbe hátha valakinek segít aki elolvassa! :)

"Alapjáraton én is nyugodt lennék (ezért is hajtok hogy meglegyen a biztos 365 pont) de most azért félek, mert ez előző évekre ez nagyon ne volt igaz. 2013-ban pl 3 ponttal emelték utána 6-al, majd 2015-ben viszont 24-el (!) ami brutális lehetett, '16-ban meg 15-el. Tehát a tendencia most tényleg azt mutatja hogy kb olyan 10 körül lesz a ponthatár főleg, mert a szakon kevesebbel növekedett az újak száma mint az előző években."

2017. jún. 25. 22:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Mikor en romaniaztikara jelentkeztem 324 volt a ponthatar az azelotti evben, amikor engem felvettek 363 :D

En nem kalkulalok nezd meg a felvin tavaly hanyan jelentkeztek es hogy iden mennyien :) sok mindent ki lehet belole szurni

2017. jún. 26. 10:42
 4/4 anonim válasza:
Ohh valóban. Akkor bocsi, ezt én néztem be. Régen néztem már ennek utána, ezek szerint rosszul emlékeztem, vagy mással kevertem. Még1x sry :D de ettől még sztem bent vagy.
2017. jún. 26. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!