Lehet valaki matek tanár úgy, hogy nem ismeri a kerekítés szabályait?
A kerekítés szabályait nyilván ismeri, csak éppen nem köteles alkalmazni.
Egyéb sírásra való ok?
Tanárként mondom: ez a jegyek átlaga alapján való osztályzás teljes hülyeség. Onnantól kezdve, hogy egy 0%-os és egy 30%-os dolgozat ugyanúgy 1-es lehet, már eleve értelmetlen a jegyek átlagolása.
Így pl. két 1-es és egy 2-es sztem simán lehet kettes, ha erős 1-esek és erős 2-es volt az eredmény.
Viszont két 2-es és egy 1-es átlag szerint 2-es lenne, de két 0%-os 1-es és egy gyenge 2-es szerintem simán egyes.
Én ez alapján értékelek, azaz mindig a százalékokat átlagolom inkább.
"Csak mert a matek tanárom nem ismeri"
Ja, nyilván nem ismeri tanár létére.
Olyan jegyet ad, amit szerinte érdemelsz. Biztosan figyelembe vett mindent (témazárókat, órai aktivitást, tényleges tudást), elhiheted hogy nem a hasára ütve adta azt a négyest.
Kár ezen aggódni és idegeskedni. Nem igazán számít sehol. Felvételinél számíthat, de ha valaki tovább akar tanulni akkor őneki valószínűleg jó érettségi eredményei lesznek, ebben az esetben meg pontszámításnál nem fognak számítani a jegyek (duplázás).
Az iskolarendben (vagy jelenleg hogy hívják) mit írnak az osztályzásról? A 4,75 igaz a legtöbb iskolában, de lehetnek eltérések. Ha abban pl. 4,65 szerepel, akkor jogos a felvetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!