Ti mennyi idő alatt készültetek fel a szóbeli érettségire?
Kb semennyit. Folyamatosan tanultam 4 évig, egyszer átolvastam a dolgokat és minden megvolt. Az infóra kellett kicsit készülni mert nem volt a legjobb az oktatás.
Négyes ötösre érettségiztem.
Én csak az emeltjeim szóbelijére készültem, aztán öt nap alatt letoltam a többit. Idegen nyelv már megvolt, de abból egyébként se lehet készülni, mert vagy tudsz angolul/németül/bárhogymáshogy, vagy nem. Emelt magyaros és töris osztályba jártam, szóval nem tudom, mennyire releváns, hogy kegyelemötös voltam, de tény, hogy nem tanultam rendszeresen az órákra, a töri 58 pont lett, a magyar 40, ezzel a töri érettségim 85, a magyar 90 százalékos lett (amit egy kicsit sajnálok), és végül kitűnőre érettségiztem.
Szóval ja, simán lehet, akkor is, ha nem voltál mintadiák-
Ez attól függ, most milyen szinten vagy.
Ha normális oktatási szint volt a 4 év alatt, na meg te is tanultál, akkor elég laza. Ellenkező esetben meg felettébb kellemetlen, de megoldható úgy is szerintem.
Én emelt matek szóbelire készültem 3-4 napot, sikerült is kimaxolni. A másik felvételi tárgyamból, fizikából talán 1-2 napot készültem, törire szintén, tegyük hozzá, hogy ez csak átolvasás volt, nem akkor tanultam meg nulláról, hanem a 4 év alatt. Magyarra gyakorlatilag semmit, német megvolt előrehozottan.
Ne ijedj meg olyantól, hogy mások itt meg ott tartanak, te tudod,milyen szinten vagy, mi a célod, na meg mennyire tanulsz gyorsan. Miután az írásbelik után már tudtam, hogy biztos felvesznek oda, ahova elsőnek jelentkeztem, én nyilván nem erőltettem magam túl, annyi volt a cél, hogy ne rontsak.
Nekem csak magyar és töri van, ma volt az emelt szóbelim. A középtételeim kész vannak kb. január óta, azóta csak olvasgatom, javítgatom. Töriből maxos szóbeli kell sajnos az ötöshöz, ezért arra jobban rá fogok feküdni az elkövetkezendő napokban, mert nekem hétfőn lesz a szóbeli.
Egyébként javarészt már mindent megtanultam, most mát csak áttanulmányozom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!